Nyhet

MPAA saksøker flere nettsider

MPAA, Motion Picture Association of America, annonserte på torsdag at de saksøker flere nettsider involvert i piratkopiering av film. Flere av nettsidene som blir saksøkt distribuerer ikke filer, men er kun søkemotorer over andre nettsider. En annen av de saksøkte er en nyhetsgruppe på Usenet. Organisasjonen gjør ingen forskjell på P2P-nettverk og søkemotorer, siden de alle bidrar til piratkopieringsproblemet.

- Å slå ut disse kraftige nettverkene med ulovlig fildistribusjon er et viktig steg mot å stoppe pirater på nettet, sa John Malcolm, direktør for MPAAs verdensomspennende anti-piratkopieringsseksjon. At MPAA nå går etter søkemotorer ses av mange som et dårlig tegn. Også populære søkemotorer som Google og Yahoo kan brukes til å finne piratkopiert materiale.

Den amerikanske lovgivningen DMCA, beskytter faktisk innehavere av søkemotorer til en viss grad. Dersom de ikke vet at innhold er ulovlig og ikke tjener penger på å linke til det, kan de ikke straffes for slik linking. Dette kan gjøre større søkemotorer som Google og Yahoo immune fra søksmål fra RIAA og MPAA, men bare dersom de er raske til å fjerne innhold når de blir spurt om det.

Nettsidene som nå saksøkes har nesten eksklusivt piratkopiert innhold, og er derfor ikke beskyttet av DMCA. Nettsidene som er saksøkt er Torrentspy.com, IsoHunt, BTHub.com, TorrentBox.com, NiteShadow.com, Ed2k-it.com, NZB-Zone.com, BinNews.com og DVDRs.net.

Kilde: Ziff Davis

Les også
19 anklaget for piratkopiering
Les også
Plateselskap støtter pirattiltalt mann
Les også
Stor pirataksjon i Europa
annonse