Verdens tynneste bærbar?

Intel har gått sammen med designselskapet Ziba og laget en prototype på en bærbar maskin som sannsynligvis blir verdens tynneste. Maskinen, som har fått kodenavnet Metro, skal være kun 0,7 tommer (1,78 cm) tykk.

I følge Gizmodo vil maskinen leveres med en magnetisk lærmappe som kan festes rundt maskinen - tilgjengelig i flere moteriktige farger. Denne mappen skal gjøre det mulig å lade opp maskinen trådløst. Som om ikke det var nok, kan en reim festes til denne mappen slik at den kan brukes som en veske.

Vekten runder så vidt kiloen (1,02 kg) - en vekt som kan sammenliknes med en vanlig veske. På baksiden av skjermen er det montert en mindre SideShow-skjerm, som kan brukes selv om lærmappen er rundt maskinen. Denne typen ekstra skjerm er i dag kun tilgjengelig på enkelte modeller fra Asus.

En interessant detalj verdt å legge merke til er at tastaturet lyser i mørket, slik at ekstern belysning ikke er nødvendig for de som ikke kan touch og samtidig liker å skrive i mørket. Når det kommer til trådløs teknologi finner vi blant annet Wi-Fi og WiMax integrert.

Metro sett fra siden

Spesifikasjoner ukjent

Det er foreløpig svært lite kjent om spesifikasjonene til Metro. Det som imidlertid er sikkert, er at lagringsløsningen er basert på flash-teknologi. Dette bidrar til å muliggjøre de begrensede fysiske målene, foruten å gjøre batterikapasiteten bedre. Maskinen har derfor en forventet batterikapasitet på hele 14 timer.

Metro vil bli laget i magnesium med en champagne-farge. Nettstedet Gizmodo har lagt ut et klipp av Metro på YouTube, der du kan ta maskinen i nærmere øyesyn. Intel vil ikke produsere Metro selv - dette vil bli gjort av en annen produsent.

Intel har ikke annonsert noen dato for når Metro vil bli lansert. Kilder sier imidlertid til BusinessWorld at en produsent vil offentliggjøre planer om å produsere maskinen senere i år. Priser og tilgjengelighet i Norge er naturlig nok ikke kjent, men vi vil holde dere oppdatert.

(Kilder: Gizmodo, X-bit labs, BusinessWeek)

Les også
Fargerike Inspiron-modeller lanseres
Les også
HP Pavilion dv9380
annonse