Nyhet

Forretningsfolk vil ikke ha mobil på fly

Mange flyselskaper snakker om mulightene for å bruke mobiltelefon på fly. Men nå påviser nok en undersøkelse at de færreste flypassasjerer ønsker å ha muligheten til å ringe fra flysetet.

Denne gangen er det Barclaycard Business som har utført en undersøkelse blant 4000 forretningsmenn- og kvinner.

Av undersøkelsen kom det frem at bare fire av ti er interessert i å kunne bruke mobilen under flyreisen, skriver Cheapflights.

Flere kvinner enn menn var imot mobilbruk på flyet. Mens 57 prosent av mennene ville ha mobilfrie fly, ville 62 prosent av kvinnene det samme.

Vil heller slappe av
I følge Denise Leleux i Barclaycard Business tyder undersøkelsesresultatene på at forretningsfolk gjerne vil bevare flyturer som en anledning til å jobbe i fred eller slappe av uten å få ørene tutet fulle av andres mobilsamtaler.

Så sent som i forrige uke bestemte det amerikanske tilsynet FCC at det ikke vil bli lovlig å bruke mobiltelefoner på fly over amerikansk luftrom.

I november i 2005 offentliggjorde Skytrax en undersøkelse gjort blant 700 000 flypassasjerer fra 76 forskjellige land. Over 80 prosent av de spurte svarte at de ikke ville ha muligheten til mobilbruk på fly.

Den største årsaken til den lave interessen for mobilbruk på fly er alt bråket alle samtalene ville med føre.

Les mer om undersøkelsen til Skytrax >>

(Kilder: Cheapflights)

Les også
Ring på flyet til våren
Les også
Glemmer igjen seks mobiler hver dag
Les også
- Hurra for mobilforbud på flyet
Les også
Ringende mobil stoppet flytur
Les også
Tillater mobilsnakk på fly
annonse