Nyhet

Firefox 4.0 klar i februar

Firefox 4.0 skulle egentlig lanseres i november i fjor, men flere forsinkelser har plaget nettleseren. Nå meldes det om lansering i februar 2011.

Beta 8 er allerede ute, mens beta 9 skal være rett rundt hjørnet. Den siste betaen blir trolig nummer 10, og lanseringskandidaten skal være klar i begynnelsen av februar. Den endelige versjonen skal etter planen være klar mot slutten av februar, dersom ikke noe uforutsett skjer. Dette kommer frem i diskusjonsgruppen mozilla.dev.planning.

Blant nyhetene som er planlagt i Firefox 4.0 er ny og raskere Javascript-motor, og innebygd synkronisering, pluss bedre støtte for CSS og HTML5.

En av funksjonene som skal få kraftig overhaling i Firefox 4.0 er utvidelser. Det skal bli enklere bruke utvidelser, og de skal også bli raskere. Videre skal enkelte utvidelser oppdateres automatisk, og dette skal skje uten at omstart av nettleseren er nødvendig. Det skal også være mulig å foreta justeringer i innstillinger for spesifikke utvidelser uten at brukeren må restarte Firefox.

Utvidelsene får et helt nytt design i Firefox 4.0. De skal kunne kontrolleres via en egen fane, og ikke via et sprettoppvindu slik det er i dagens Firefox-versjon. En av fordelene med dette er at gir bedre oversikt over åpne vinduer, fordi utvidelser nå kan styres via en fane og ikke et eget vindu.

Last ned

Firefox 4.0 beta 8 kan lastes ned fra mozilla.com, men vær klar over at dette er en prøveversjon, og som derfor kan være ustabil.

(Kilde: Softpedia)

Les også
Surf med tastaturet
Les også
Firefox 4.0 tar form
Les også
Xmarks er reddet
annonse