Tek.no

Nyhet

Olympus oppgraderer MFT-standardzoom

Are Thunes Samsonsen
16 Nov 2010 12:35

Sammen med en ny versjon av Olympus E-PL1 som desverre kun blir tilgjengelig i Japan, slapp Olympus i dag en ny og oppgradert versjon av sitt standard kitobjektiv til MFT-systemet.

Som tidligere har objektivet en brennvidde på 14-42 mm, og de fleste spesifikasjoner ser ut til å være de samme som før. Endringene går derimot hovedsaklig på størrelsen, og det allerede lille objektivet er nå blitt enda mindre. 25% lettere er det blitt, faktisk, og også en smule mindre i volum. I tillegg vil fronten på objektivet nå ikke rotere under fokusering, slik at man kan benytte en solblender eller et poleriseringsfilter uten større vansker. Filterdiameteren er 37 mm.

I følge Olympus skal objektivet, som blir hetende M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 II, har en ny fokusmotor som er både raskere og mer stillegående enn tidligere. dermed skal man kunne fokusere med objektivet uten at lyden vil fanges opp på et eventuelt videoopptak.

Og frykt ikke: Selv om kameraet er forbehold det japanske markedet, vil objektivet komme til Norge. Det vil bli tilgjengelig i både sort og sølv, men tidspunkt og pris er ennå ukjent.

Les også: Smått og langt fra Olympus

Les også: Guide: Systemkamera med og uten speil

Les også: Sniktitt: Olympus E-P2

annonse

Les også