Til hovedinnhold

Godkjent Flash-applikasjon til Iphone

Det har i lang tid vært isfront mellom Apple og Adobe. Apple har konsekvent bannlyst mulighet for bruk av Adobes Flash Player på Iphone, Ipad og Ipod touch, og tviholder på nettstandarden HTML5 for visning av for eksempel videoer på nettet.

Dette er i følge Steve Jobs, leder for Apple-selskapet, fordi Flash bruker for mye strøm og egner seg dårlig til mobile enheter.

1,5 millioner nedlastinger

Tidligere i år var dette også et problem for Android-telefoner, inntil versjon 2.2 kom på banen som tillot bruk av Adobes Flash-avspilller.

Skyfire 2.0 var før den tid lastet ned over 1 500 000 ganger til Googles operativsystem. Nå, etter omtrent to måneders evalueringstid, kommer også denne muligheten til Apple-produktene som er nevnt over.

Konverterer via egne servere

Kort sagt legger applikasjonen seg inn i nettleseren Safari som et verktøy, og fungerer ved at når man laster en side med Flash-innhold, vil brukeren bli gjort oppmerksom på hvilke Flash-videoer som er tilgjengelige for visning ved bruk av Skyfire.

Når man så velger den videoen man ønsker å se, vil Skyfire laste ned, rendere og konvertere videoen til HTML5 via egne servere, slik at man kan se videoen til tross for Appels blokkering av Adobes tjenester.

Vil ikke fungere med all Flash

Det skal også nevnes at ikke alle sider med Flash-innhold vil kunne sees ved hjelp av Skyfire 2.0. Dette gjelder for eksempel Flash-baserte spill, da disse krever at man hele tiden laster informasjon direkte fra spillet. Den populære direkteavspillingssiden Hulu vil heller ikke fungere da de har blokkert Skyfire. Dette er fordi bruker sin egen betaling-applikasjon for tjenesten.

Applikasjonen kommer i salg den 8. november og skal koste 2,99 dollar eller cirka 18 kroner etter dagens kronekurs og kan hentes via App Store.

Les også: Test: Apple Iphone 4

Kilde:(appleinsider, skyfire)

annonse