Tek.no

Nyhet

Kaspersky 2011 lansert

16 Aug 2010 10:24
annonse

Det russiske sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs har lansert produktene Kaspersky Internet Security 2011 og Kaspersky Anti-Virus 2011. Dette er sikkerhetsprodukter som er rettet mot hjemmebrukere.

Både Kaspersky Internet Security 2011 og Kaspersky Anti-Virus 2011 skal ifølge en pressemelding gi proaktiv beskyttelse i sanntid mot internettrusler. Programmet overvåker systemet, og isolerer mistenkelige ressurser, og skal trenge minimal innvirkning fra brukeren.

De nye pakkene inneholder en egen funksjon for rykterangering. Det innebærer at informasjon om et kjent objekt kan mottas i sanntid uten at det må skannes lokalt av programmet i datamaskinen. Informasjonen kommer fra Kaspersky Labs databaser som oppdateres kontinuerlig av selskapet.

De nye produktene har et forenklet grensesnitt som gir rask tilgang til produktets hovedfunksjoner og innstillinger. En Windows Gadget-funksjon på skrivebordet i Windows Vista og Windows 7, er tilrettelagt for vanlige brukere. Den viser datamaskinens sikkerhetsstatus, og gjør at en fil kan skannes med ett museklikk.

Det er også mulig å benytte installasjonsdisken til gjenoppretting, dersom et problem har oppstått. Denne disken innholder en rekke verktøy for skanning, og for å behandle en infisert datamaskin. Det skal også være mulig å installere programmer på datamaskiner som allerede har blitt infisert av skjulte trusler som rotverktøy.

annonse

Kaspersky Internet Security 2011 har funksjoner som "Sikkert sted for websteder" og "Sikkert sted for applikasjoner", som begrenser tilgangen til datamaskinens ressurser. Det har også forbedret sikkerhet mot phishing, som bruker adferdsanalyse for å øke beskyttelsen av digitale signaturer, pluss et virtuelt tastatur.

Videre har programmet funksjonen Geofilter som gir brukerne mulighet til å blokkere domener som er knyttet til spesifikke land. Funksjonen "System Watcher" overvåker hendelser i systemet. Kaspersky Internet Security 2011 inneholder også avansert foreldrekontroll.

Kaspersky Internet Security 2011 og Kaspersky Anti-Virus 2011 er kompatible med 32-bits og 64-bits versjoner av alle Windows-versjoner fra Windows XP til Windows 7. Begge produktene er kompatible med nett-PC-er, og er tilgjengelige i norsk språkversjon.

Kaspersky Internet Security 2011 og Kaspersky Anti-Virus 2011 har veiledende pris på henholdsvis 59,95 USD og 39,95 USD. Les mer om produktene på kaspersky.com.

(Kilde: Kaspersky Labs)

Les også
2011-versjon av populær antivirus lansert
Les også
Hvilket antivirus er best?
Les også
Zonealarm tabbet seg ut
Les også
Norton 2011 lansert
Les også
Intel kjøper Mcafee
Les også
Flere nettsøk er skadelige
Les også
Lappesaker fra Microsoft og Adobe
Les også
Rekordmange fikser fra Microsoft
Les også
Facebook-konti "avslørt"
Les også
Gjenoppretting eller sletting av filer
annonse

Les også