Til hovedinnhold

- Ipad vil lede frem til 2013

Apple

Analyseselskapet Isuppli har slått fast at Ipad vil være det mest populære nettbrettet på markedet helt fram til år 2013.

Les også: Ti tommers antiklimaks fra Apple
Les også: Ipad selger godt

De mener at Ipad neppe kommer til å møte en verdig konkurrent før neste år, og at det etter det vil gå ett år før det vil bli sannsynlig at noen andre vil ta over lederposisjonen i markedet.

Nettbrettmarkedet er i dag bare i sin spede begynnelse, og i 2010 hadde Apple en markedsandel på over 74 prosent. Resten av markedet besto av en miks av eldre produkter pluss noen konkurrenter som nylig hadde lansert egne brett.

Isuppli mener at Apple vil komme til å holde markedsandelen sin oppe på 70 prosent neste år, til tross for at flere konkurrenter vil få nettbrettene sine ut på markedet. I 2012, mener analyseselskapet at Apple vil ha en markedsandel på nesten 62 prosent.

Ser på Iphone-utviklingen

For å komme fram til disse spådommene, har Isuppli brukt Iphone som inspirasjon.

- Hvis historien kan lære oss noe, er det at det vil ta en god stund for disse andre selskapene å få produktene sine ut på markedet. Det vil ta dem enda lengre tid å tilby nødvendig programvarestøtte og infrastruktur, og enda lengre tid før de klarer å konkurrere med brukervennligheten til Ipad, sier Rhoda Alexander i Isuppli til Cellular News.

(Kilde: Cellular News)

annonse