Nyhet

Hvem har den beste mobilsiden?

Halogen mener NRKs mobilside har god oversikt.

Rådgivningsselskapet Halogen fikk et oppdrag fra Mediebedriftenes Landsforening: Finn ut hvem som har den beste norske mobiltilpassede nettsiden.

Testen omfatter kun de fem største nettavisene i Norge som har egne nettsider som er spesiallaget for mobilen: VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og Nettavisen.

NRK stikker av med seieren

Halogen fant ut at NRK har den beste mobilnettsiden. Selskapet skriver at nettsiden har presis og forseggjort layout, en god prioritering av innhold og god navigering. De savner imidlertid en egen søkefunksjon.

Det var Aftenposten som fikk sisteplassen. Halogen mener avisen har for stor logo, dårlig artikkelvisning og at hele siden dessuten er uoversiktlig.

I faktaboksen på høyre side kan du se listen. Hos Dagbladet.no kan du lese nærmere beskrivelser av Halogens meninger om mobilnettsidene.

Lang vei å gå

Alle de mobiltillpassede nettsidene har mye rom for forbedring, ifølge Halogen.

- Sluttbrukernes behov blir tatt for lite hensyn til når man skal utvikle mobile nettjenester. Treg nedlastning, klønete navigering og et mylder av telefoner, nettlesere og visningsmåter skremmer bort brukerne, heter det i en pressemelding fra Rådgivningsselskapet.

Psykolog og informasjonsarkitekt ved Halogen, Jørgen Dalen, forklarer til dagbladet at det i en mobilversjon stilles høyere krav til hvordan innholdet på nettsiden sorteres og presenteres på grunn av mobilenes små skjermer.

- Operatørene bremser utviklingen

Ifølge Halogen får eiere og leiere av mobilnettene alt av inntektene når du surfer med mobilen, mens i eksempelvis Asia tjener også innholdsleverandørene på dette.

- Nettverksselskapene bryr seg ikke så mye om hva du bruker telefonen til, bare du bruker den, skrive Halogen i pressemeldingen.

Halogen tror økt trafikk vil flytte deler av denne inntektsstrømmen til de som faktisk lager nettsidene, fordi det blir mulig å finansiere seg mer reklame også via mobilskjermen. Økt trafikk er selvsagt mulig med lavere priser.

Halogen mener også at mobilprodusentene bør ta ansvar, slik at alle mobiltjenester kan fungere på alle mobiltelefoner uavhengig av skjermstørrelse.

- Mobilprodusenter er imidlertid avhengige av å få telefonene fort ut på markedet og tar seg ikke tid til omfattende spesialtilpasninger. Dette tror vi er kortsiktig, skriver Halogen.

(Kilder: Dagbladet.no, Halogen)

Les også
Enklere surfing med ny Opera Mini
Les også
Zoom mens du surfer
Les også
- Uintelligent .mobi-kritikk
Les også
Hvilken nettleser er best?
annonse