Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sony med gode nyheter til PC-spillere

Men gode nyheter kommer sjelden alene.

Guerrilla Games.

Sonys PlayStation 5 er planlagt lansert senere i år, og mange vurderer nok å skaffe seg en konsoll for å få tilgang til noen av de eksklusive titlene som bare slippes på plattformen.

I sin siste kvartalsrapport kommer imidlertid Sony med en melding som kan glede mange som ikke ønsker å punge ut ekstra for en spesifikk konsoll bare for enkelte eksklusive spill.

Sony skriver blant annet at de vil «utforske å utvide katalogen vår med førstepartstitler til PC-plattformen». Førstepartstitler betyr at titlene er utviklet av et spillstudio som er heleid av Sony.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Stor endring for Sony

Dette er en kolossal endring fra tidligere, hvor Sony har vernet rundt sine eksklusive spill for å selge så mange konsoller som mulig samt skille seg fra konkurrentene Microsoft og Nintendos konsoller.

Når det er sagt kommer ikke grepet helt overraskende. Sony har allerede eksperimentert med det samme da de slapp det tidligere PlayStation-eksklusive spillet Horizon Zero Dawn til PC i sommer.

Trolig har denne erfaringen gitt mersmak for Sony, som først og fremst gjør dette for å, med egne ord, «fremme ytterligere vekst i lønnsommeheten» deres.

Sony forteller i kvartalsrapporten ingen ting om hvilke titler PC-spillere kan forvente å se dukke opp utenfor PlayStation-universet fremover, ei heller om de ser for seg samtidige lanseringer på konsoll og PC.

Rivalen Microsoft, som ved tidligere anledning har uttalt at de slettes ikke ser på Sony som noen rival, slipper som hovedregel sine egne spill til Xbox og PC samtidig. Microsoft har imidlertid ikke på langt nær like mange kjente eksklusive titler son Sonys PlayStation-plattform, så risikoen er helt klart størst for Sony her.

Spøker for gamle spill på konsollen

Samtidig med at Sony annonserer at de myker opp rundt egne eksklusiver danner en tekst på Sony-partner Ubisofts nettsider mer spekulasjon rundt PlayStation 5 sin bakoverkompatibilitet.

Teksten, som nå ser ut til å være fjernet, omhandlet ifølge Cnet hvordan PlayStation 5 ikke ville være bakoverkompatibel med spill sluppet før PlayStation 4-æraen.

Dagens PlayStation 4 lar deg kun strømme enkelte titler fra tidligere generasjoner konsoller gjennom selskapets strømmetjeneste, PlayStation Now. Dette til sterk kontrast fra Microsoft, hvis Xbox One-konsoller kan spille av de fleste titler helt tilbake til den originale Xbox fra 2001. Microsoft har uttalt at deres kommende Xbox Series X vil bli den mest bakoverkompatible konsollen noensinne, og til og med forbedre spillene på flere måter.

Les også
Xbox-sjef i eksklusivt intervju: – Xbox Series X er kraftigere enn spesifikasjonene sier
annonse