Til hovedinnhold

Ikea utsetter lanseringen av sine smarte rullegardiner

Sier de har funnet en måte å forbedre funksjonaliteten på.

Ikea
Stein Jarle Olsen

En oppmerksom leser tipset oss mandag om at Ikeas kommende smarte rullegardiner Kadrilj og Fyrtur er borte fra selskapets norske nettsider.

Og rett nok – rullegardinene er blitt forsinket. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Troels Normann Mathisen hos Ikea.

Har funnet en forbedring

– Vi ønsker alltid å tilby et best mulig produkt til kundene våre. Vi har funnet en mulighet for å forbedre funksjonaliteten, og vil nå implementere det i rullegardinenes programvare før vi setter i gang salget, skriver Mathisen i en e-post.

Han sier at det også betyr at rullegardinene vil ha støtte for Trådfri-appen helt fra start.

– For øyeblikket har vi ikke en nøyaktig dato for når salget starter i Norge, men de fleste markeder vil begynne salg i 2019, sier Mathisen.

Kan styres med stemmen

Rullegardinene skulle opprinnelig ha salgsstart i Norge denne måneden. Fyrtur er den helt lystette modellen, mens Kadrilj ikke er det.

Ikea-gardinene blir billigere enn de fleste andre mer eller mindre smarte rullegardiner. Ved hjelp av Ikeas Trådfri-app vil du også kunne styre rullegardinene med stemmen, via enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant, noe stadig flere begynner å få i hjemmene sine.

Rullegardinene er foreløpig fortsatt tilgjengelig i en del andre Ikea-land, for eksempel i Storbritannia.

Der koster Fyrtur-modellen mellom 110 og 150 pund (ca. 1230 til 1680 kroner) avhengig av størrelse, men er heller ikke der på lager noe sted.

annonse