Nyhet

Ikea utsetter lanseringen av sine smarte rullegardiner

Sier de har funnet en måte å forbedre funksjonaliteten på.

En oppmerksom leser tipset oss mandag om at Ikeas kommende smarte rullegardiner Kadrilj og Fyrtur er borte fra selskapets norske nettsider.

Og rett nok – rullegardinene er blitt forsinket. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Troels Normann Mathisen hos Ikea.

Har funnet en forbedring

– Vi ønsker alltid å tilby et best mulig produkt til kundene våre. Vi har funnet en mulighet for å forbedre funksjonaliteten, og vil nå implementere det i rullegardinenes programvare før vi setter i gang salget, skriver Mathisen i en e-post.

Han sier at det også betyr at rullegardinene vil ha støtte for Trådfri-appen helt fra start.

– For øyeblikket har vi ikke en nøyaktig dato for når salget starter i Norge, men de fleste markeder vil begynne salg i 2019, sier Mathisen.

Kan styres med stemmen

Rullegardinene skulle opprinnelig ha salgsstart i Norge denne måneden. Fyrtur er den helt lystette modellen, mens Kadrilj ikke er det.

Ikea-gardinene blir billigere enn de fleste andre mer eller mindre smarte rullegardiner. Ved hjelp av Ikeas Trådfri-app vil du også kunne styre rullegardinene med stemmen, via enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant, noe stadig flere begynner å få i hjemmene sine.

Rullegardinene er foreløpig fortsatt tilgjengelig i en del andre Ikea-land, for eksempel i Storbritannia.

Der koster Fyrtur-modellen mellom 110 og 150 pund (ca. 1230 til 1680 kroner) avhengig av størrelse, men er heller ikke der på lager noe sted.

annonse