Tek.no

Nyhet

Tesla nærmer seg Europa-fabrikk

Blir trolig i Tyskland, på grensen mot Frankrike.

Tesla
26 Juli 2019 17:00

Tesla har i flere år snakket om å bygge en fabrikk i Europa, men så langt har det ikke vært mer enn prat. I et brev til aksjeeiere denne uken kunne imidlertid selskapet avsløre at de har kommet lengre i prosessen, og ser for seg at den endelige plasseringen av deres «Gigafactory» vil være klar i løpet av de neste kvartalene.

Tesla-sjefen Elon Musk supplerte senere denne informasjonen med å si at lokasjonen for en europeisk Gigafactory ville være klar i løpet av året.

Musk sa også at så fort lokasjonen var spikret forventet han at konstruksjonen ville være godt på vei innen de neste 12-18 månedene, og at fabrikken ville være klar mot slutten av 2021.

Havner trolig i Tyskland

Tesla har teknisk sett allerede en fabrikk i Europa, nærmere bestemt i Tilburg i Nederland. Denne fabrikken er imidlertid ikke ment for å lage biler fra bunnen av, men for å ferdigstille Model S- og Model X-biler sendt fra USA.

Gigafactory-komplekset selskapet ser for seg å bygge et sted i Europa vil kunne produsere batterier og bygge biler fra bunnen av, og trolig eliminere behovet for selskapet å sende biler over fra USA.

Flere europeiske land skal ha vært interesserte i å få Teslafabrikken til seg, men allerede i fjor virket det som Tesla selv er mest interessert i Tyskland. Elon Musk kalte Tyskland det «ledende valget» i fjor, og mente Tyskland/Frankrike-grensen området som ga mest mening.

Om planene faktisk blir noe av gjenstår fortsatt å se. Allerede i 2016 snakket Tesla om å lage sin neste Gigafactory i Europa i 2017, men de planene ble det aldri noe av.

annonse