Til hovedinnhold

SpaceX avslørte sitt første «stjerneskip»

Men denne utgaven skal ikke ut blant stjernene.

SpaceX

Rakettbyggerne i SpaceX med superentreprenør Elon Musk i spissen har nå fått snekret sammen den første testversjonen av sitt såkalte Starship.

Det er Elon Musk selv om slapp det første offisielle bilde av skipet eller raketten, og det er unektelig mye her som minner om en romfarkost vi kunne sett i Donald eller Tintin.

Sammenlignet med SpaceX' vanlige Falcon 9-raketter har vi her en desidert mer korpulent sak, men det har å gjøre med at dette er en ekstra kort versjon av stjeneskipet. Starship Hopper, som den blir kalt, er kun lagd for å trene på det å ta av og lande igjen vertikalt.

SpaceX gjorde i sin tid det samme med Grasshopper for Falcon:

Det må forresten nevnes at selv om Musk hevder at det er et ekte bilde han viser i sin tweet, ser det ut til å være pyntet på en smule. Farkosten ser i hvert fall ikke like striglet ut på visse andre bilder.

Oppdatert: Dette kan også ha med trykksetting av raketten å gjøre, noe den naturligvis ikke vil være på et tidlig stadium.

Tidligere kjent som BFR

Starship er navnet på den øvre delen av SpaceX' interplantetære rakettkonsept. Det relativt luftige målet med hele opplegget er å kunne sende mennesker til vår naboplanet Mars, eventuelt også sende folk verden rundt i rakettfart.

Selve raketten gikk før øvrig tidligere under navnet BFR (Big Falcon Rocket), mens den øvre delen ble kalt BFS (Big Falcon Spaceship). Men nå er det altså bare Spaceship. Raketten under har fått navnet Super Heavy.

Fikk du med deg fjorårets heftigste rakettøyeblikk?
Falcon Heavy ble kraftigste rakett i luften siden månelandingene >>>

annonse