Tek.no

Nyhet

Volvos luksusmerke Polestar avslører Tesla Model 3-utfordrer

Dette er Polestar 2.

Polestar
4 Jan 2019 07:25

Volvos prestisjemerke Polestar har akkurat avslørt det første bilde av det de selv omtaler som en Tesla Model 3-utfordrer. Bilen skal hele Polestar 2, og blir selskapets første helelektriske bil.

Merkevarenavnet Polestar har bare eksistert i to år, og deres første bil, Polestar 1, er fortsatt ikke i produksjon. Det skal bli en relativt dyr plug-in hybrid som skal settes i produksjon mot slutten av 2019. Den nyavslørte Polestar 2 skal gå i produksjon etter dette, i 2020.

Polestar 2 matcher Model 3-spesifikasjoner

Polestar

Polestar sier de skal røpe flere detaljer om Polestar 2 i de kommende ukene, men har likevel lagt ved et bilde av bilen og en håndfull nøkkelpunkter i pressemeldingen:

  • Det blir den første helelektriske bilen fra Polestar og Volvogruppen
  • Omtrent 300 miles rekkevidde (482 kilometer) (endelige tall kommer)
  • Omtrent 400 hestekrefter (endelige tall kommer)
  • Firedørs «fastback»-design
  • Verdensdebut på ny Google Android-grensesnitt, samt den første bilen med bilversjon av taleassistenten Google Assistant
  • Samme prisklasse som Tesla Model 3
  • Tilgjengelig i abonnementsavtale

Uvanlig å peke ut konkurrent

Allerede da Polestar 1 ble vist frem høsten 2017 sa selskapet at den neste bilen i rekken skulle bli en utfordrer til Tesla Model 3.

Å nevne en konkurrent direkte som dette, både i den opprinnelige pressemeldingen i 2017 og nå igjen i 2019, er svært uvanlig i bilbransjen, ifølge Fred Lambert, redaktør i elbilnettstedet Electrek.

Volvo Cars

Flere bilder av Polestar 2 og mer nøyaktige spesifikasjoner og lanseringsvindu er ventet de neste ukene.

Satser for fullt på elektrisk

Selv om Volvo ikke har vært blant de første bilprodusentene til å kaste seg på elbilbølgen, har de store ambisjoner for årene som kommer.

De har sagt at samtlige biler lansert fra og med 2019 skal ha en elektrisk motor ombord. I første omgang i form av plug-in hybrider, men senere også helelektriske biler som Polestar 2. De omtaler det selv som at de går «all in» på den elektriske framtiden.

Målet de har satt for seg selv er å selge én million elbiler innen 2025.

Les også: Nå er den norske prisen på Tesla Model 3 klar »

Les også
Volvo med nye bilder av sin kommende elbil
annonse