Til hovedinnhold

Nå har VGs TV-guide fått strømmeinnhold også

Vegar Jansen

VG har i dag oppdatert sin TV-guide. Der har programoversikten for lineær TV nå fått selskap av innhold fra store strømmeleverandører som Netflix, HBO, Amazon Prime og NRK.

– Ettersom bruken av strømme-TV har økt kraftig de siste årene ønsker vi å tilby et bedre produkt – både til alle de som bruker TV-guiden i dag og alle de som sitter i sofaen og lurer på hva de skal se på TV, sier Ola Stenberg, utviklingsredaktør i VG.

TV-guiden er allerede relativt populær – VG opererer selv med et tall på 2,5 millioner sidevisninger i uka – men det er en tro på at behovet for å tilby noe mer enn bare lineær-TV blir viktig i fortsettelsen.

Lister IMDb-karakterer

Ved siden av å vise hvilke strømmetjenester som tilbyr hvilke serier, tilbyr VGs TV-guide informasjon som IMDb-karakterer, hva som er populært blant andre brukere og aktuelt stoff knyttet til programmer, serier og filmer.

Håpet er at dette skal gjøre det enklere for brukerne å finne noe å se på.

For i Ericssons «TV og Media»-undersøkelse fra 2017 kommer det frem at selv folk med tilgang på strømmetjenester sliter med å bestemme seg for hva de faktisk skal bruke skjermtiden sin på.

I 2017 brukte de i gjennomsnitt 24 minutter på å lete etter noe passende, skal vi tro undersøkelsen. For de med lineær TV var det hakket verre.

Egentlig svensk tjeneste

Utviklingsredaktør Ola Stenberg i VG.

VGs TV-guide er faktisk en norsk versjon av tv.nu, som er Sveriges største strømme- og TV-guide.

– Tv.nu har erfaring siden slutten av 90-tallet, og de har virkelig klart å utvikle et solid produkt. I tillegg til bred kompetanse har de en veldig god teknisk løsning. Derfor er dette et veldig spennende samarbeid for oss.​ ​Sammen håper vi å tilby alle i Norge bedre TV-kvelder ved å gjøre det lett å navigere seg i det store tilbudet, sier Ola Stenberg.

For ordens skyld: Tek.no er en del av VG. Både VG og tv.nu er eid av mediekonsernet Schibsted.

Ikke så glad i VGs TV-guide?
Sjekk ut strømmeguiden Playpilot >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse