Nyhet

Nytt abonnement plukker opp arven etter Komplett Mobil

Fredag ettermiddag avslørte den ferske mobiloperatøren Gudbrandsdal Energi Mobil at de lanserer et nytt abonnement som har en hendig fordel: Gratis roaming i tre land utenfor EU. Nærmere bestemt USA, Thailand og Sveits.

Hvis dette hørtes kjent ut er dette nøyaktig det samme tilbudet Komplett Mobil har tilbudt sine kunder under navnet EU+, og som Ice har bekreftet ikke vil videreføres når Komplett Mobil-kundene flytter over til dem.

GE Mobils tilbud er imidlertid ikke like godt som de Komplett Mobil-kundene mister. Komplett Mobil inkluderte EU+ i samtlige abonnement, mens GE Mobil begrenser det til et abonnement de kaller Verdensborger.

Små datapakker

Verdensborger-abonnementet kommer med relativt små datapakker du kan velge mellom – 1, 2, 4 eller 6 GB. Dette vil med tiden muligens utvides med større datapakker, etter at de har sett an responsen. De omtaler nemlig abonnementet selv som en «beta» – altså en testperiode for tilbudet:

Marius Røed Sveipe, mobilsjef i Gudbrandsdal Energi Mobil

– Etter hvert som vi høster erfaringer med produktet vil vi vurdere å omfatte flere land og større datapakker, forteller Marius Røed Sveipe, mobilsjef i Gudbrandsdal Energi Mobil.

Ser du på tabellen nedenfor er Verdensborger-abonnementet hakket dyrere enn Komplett Mobils på samtlige nivåer. Men merk at Komplett Mobil altså forsvinner i disse dager.

Verdensborger BETAKomplett
1 GB159,-125,-
2 GB209,-189,-
4 GB299,-249,-
6 GB329,-299,-
10 GB349,-
15 GB399,-
20 GB449,-
50 GB599,-

Hvilket abonnement bør du velge?

Tidligere denne uken tok vi en nærmere titt på hvilket abonnement som best fyller vakuumet som Komplett Mobil etterlater seg. Vi konkluderte med at det ikke var én tydelig vinner. Telipol skiller seg ut som et av selskapene med lavest datapriser med Telenordekning, og slår også GE Mobil på direkte prissammenligninger.

Retter man derimot fokuset på utenlandspriser kommer selskaper som Happy Bytes bedre ut, men også GE Mobil. Med Verdensborger-abonnementet blir dette skillet enda tydeligere.

Du kan lese hele gjennomgangen vår her.

Eneste med Telenor-dekning med fri USA-roaming

Gudbrandsdal Energi Mobils timing er ikke tilfeldig. Komplett Mobils EU+-tilbud var en populær tjeneste, og da vi meldte at Ice skulle kjøpe Komplett Mobil uttrykte mange kunder i kommentarfeltet vårt at de ville savne EU+-tilbudet.

Det får vi også bekreftet av energiselskapets mobilsjef:

– Det stemmer at vi ønsker å fylle tomrommet som skaptes etter at Komplett Mobil ble kjøpt opp. Vi fikk mange henvendelser fra strømkunder og potensielle mobilkunder, og kastet oss rundt for å møte kundenes ønsker, sier Røed Sveipe.

Med det nye Verdensborger-abonnementet og bortfallet av Komplett Mobil vil Gudbrandsdal Energi Mobil stå igjen som den eneste mobiloperatøren med Telenor-dekning som tilbyr fri roaming i USA og Thailand, to land som topper nordmenns feriestatistikk, og Sveits.

– Hva med et Fri data-abonnement?

– Vi har ingen konkrete planer om å tilby fri data ennå, men forsøker å tilfredsstille kundenes behov. Jeg vil ikke utelukke at det kan komme et nytt beta-produkt for uttesting av fri data-konseptet, avslutter Røed Sveipe.

annonse