Tek.no

Nyhet

Wall Street Journal: Nintendo slipper to nye Switch-modeller i år

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
25 Mar 2019 09:39

Nintendo har truffet godt med sin nyeste spillkonsoll Switch, og i år skal de angivelig bygge videre på suksessen. Ifølge avisen Wall Street Journal planlegger det japanske spillselskapet å slippe to nye varianter av Switch i løpet av 2019.

Én dyrere og én billigere

Ifølge Wall Street Journal vil de to modellene gå i hver sin retning fra dagens vanlige Switch. Den ene vil få mer avanserte funksjoner og kraftigere maskinvare, med dedikerte spillere som målgruppe.

Den vil imidlertid ikke være like kraftig som PlayStation 4 eller Xbox One X, skriver avisen, som skal ha fått informasjonen sin fra både komponentprodusenter og programvareutviklere som jobber med Nintendo.

Den andre Switch-modellen vil bli billigere, og den lavere prisen skal komme på bekostning av noen funksjoner som forsvinner. Wall Street Journal nevner vibrering i håndkontrollene som en av funksjonene som vil forsvinne.

Vises trolig frem i juni

Den store spillmessen E3 går av stabelen den 11. juni, og det er ventet at Nintendo vil vise frem de nye modellene der. De havner nok ikke i butikkene før et par måneder senere.

Nyheten om at Nintendo muligens slipper to nye varianter av Switch, i stedet for bare én, har fått flere spillmedier til å juble:

– Jeg tror de fleste hadde gjettet at en ny Switch enten ville bli en billigere erstatning for 3DS eller en kraftigere konsoll for de største fansene. Om vi kan få begge hadde det vært vilt!, skriver spilljournalisten Luke Plunkett på Kotaku.

Vi testet Microsofts toppmodell:
Er verdens kraftigste konsoll også verdens beste?

Les også
Oppdatert: – Nintendo avkrefter ny Switch
annonse