Til hovedinnhold

Frister det med en MS-DOS-mini i stua?

PC Classic skal være en minikonsoll med over 30 innebygde MS-DOS-spill, og muligheten til å kjøpe flere.

I kjølvannet av de mange mini-konsollene som har dukket opp, er det mange som har spurt seg om ikke det er på tide med en PC-variant. Det gjelder tydeligvis også det vesle selskapet Unit-e, som nå har annonsert PC Classic.

Forhåndsinstallert og ferdig satt opp

Dette er altså en liten spillkonsoll som lar deg spille klassiske MS-DOS-spill direkte på TV-en, og den skal komme med «minst 30» klassiske PC-spill forhåndsinstallert. Alt skal være konfigurert på forhånd, slik at du slipper å styre med verken spill- eller emulatorinstillinger, og systemet skal også være satt opp for å bruke håndkontrollere.

Quake er et av spillene som har blitt demonstrert for systemet, men om det kommer med den endelige versjonen er ukjent.
id Software

Du kan selvsagt også koble til mus og tastatur, og Unit-e snakker også om muligheten til å kjøpe matchende minitastatur og mus fra dem. De forteller også at de vil gjøre det mulig å kjøpe ekstra spill på SD-kort direkte fra dem.

Om man kan legge inn egne, ikke-lisensierte spill på systemet, slik som på TheC64 Mini, sier de ikke noe om. Den ARM-baserte minikonsollen skal imidlertid kunne kobles på nettverk via WiFi, så den bør ha litt flere muligheter enn for eksempel Nintendos småbokser.

Unit-e

Planen er å lansere minisystemet til våren eller tidlig på sommeren, med en veiledende pris på 99 dollar i USA. En folkefinansieringskampanje er også på plakaten, for å finansiere produksjonen. Enn så lenge må vi altså vente å se om dette produktet blir en realitet. Unit-e har tidligere erfaring med både spillutvikling og maskinvareproduksjon, og de lager også arkadekabinetter.

Hva tror du – er det marked for noe slikt? I toppen av artikkelen finner du en presentasjonsvideo.

Denne artikkelen ble først publisert på Spillhistorie.no, der du kan lese om både gamle klassikere og nyere nisjespill. Her er et knippe andre saker fra Spillhistorie.no:

Strongman Champions League 2020, andre konkurranse

annonse