Tek.no

Nyhet

DJI lanserer stridsvogn for å inspirere til lek og programmering

DJI
12 Juni 2019 11:32

De fleste av oss kjenner DJI som en droneprodusent, men det kinesiske selskapet sysler også med ting som ikke kan fly – som kameraer og roboter. Når det gjelder sistnevnte er faktisk DJI ganske fremoverlente, ettersom de også holder en stor konkurranse kjent som RoboMaster Robotics Competition i hjemlandet.

DJI

I lys av dette mener tydeligvis også DJI at det å styre med selvkjørende – og skytende – roboter kan være en god måte å lære seg programmering på.

Derfor slipper de nå et landbasert og fjernstyrt kjøretøy kalt DJI RoboMaster S1. Prisen for moroa ligger på rundt fem tusen kroner, og da får du noe som minner om en stridsvogn, men med hjul i stedet for belter.

Samtidig snakker vi ikke om vanlige hjul – kjøretøyet er ustyrt med noe som kalles mecanumhjul. Disse sørger for at RoboMaster S1 i praksis kan bevege seg i alle retninger.

Med kamera og kanon

DJIs nyvinning er likevel langt fra noe gjennomsnittlig fjernstyrt kjøretøy. For det første er den utstyrt med et kamera som sørger for 120 graders «breddesyn» til operatøren.

Kameraet sitter på kjøretøyets «tårn», som i sin tur styres av en 2-akset gimbal som kan dreie seg i 540 x 65 grader. Tårnet har også en liten kanon som kan avfyre både IR-stråler og gelékuler.

Disse kulene kan for øvrig også brukes i kamp mor andre RoboMaster S1-kjøretøy, ettersom deres «panser» er utstyrt med seks sensorer som registrere slike treff.

Som en rullende drone

DJI
DJI

Samtidig er man altså ikke begrenset til å kjøre denne rundt selv. Akkurat som med selskapets droner kan RoboMaster S1 kjenne igjen og reagere på lyder, bevegelser og objekter.

Deretter står man egentlig fritt til å kjøre den rundt eller programmere den gjennom det det svært så visuelle Scratch 3.0, om man ikke heller foretrekker å kode i Python.

Mye av poenget med denne dingsen er at det skal være noe å pusle med, så den kommer heller ikke ferdig i esken. Du får den snarere i en liten haug med deler og må sette den sammen selv.

Når det gjelder tilgjengeligheten på DJI RoboMaster S1 er vi jammen ikke sikre. Ifølge en representant for DJI skal den kun være tilgjengelig i Japan og USA utenfor Kina akkurat nå, men siden vi også finner den på selskapets norske hjemmesider, velger vi å håpe at den også dukker opp her på berget etter hvert.

Snart gjennombrudd for varelevering med drone?
Kun «måneder unna», mener Amazon >>>

(Kilder: The Verge | DJI)

Les også
DJI Osmo Action: En oppsiktsvekkende god GoPro-utfordrer
Les også
Amerikanske myndigheter advarer mot spionrisiko fra kinesiske droner
Les også
GoPro har akkurat fått en ny konkurrent: Møt DJI Osmo Action
Les også
Drone-eiere fortviler: Oppdatering satte dronene på bakken
annonse

Les også