Nyhet

Nå får flere tilgang til Apple Pay

I midten av juni ble Apples betalingsløsning Apple Pay lansert i Norge. Nordea Bank og Santander Bank var først ut med å tilby tjenesten til sine kunder, og nå følger også tredjemann opp: Sbanken (tidligere Skandiabanken).

Sbanken har 450 000 bankkunder, som nå vil få mulighet til å betale for seg ved trådløse betalingsterminaler med mobiler.

Sjekk ut vår guide hvis du også vil prøve Apple Pay.

Stor etterspørsel

Magnar Øyhovden, daglig leder i Sbanken, sier tusenvis av kundene deres har stått i kø for å få Apple Pay.

I en pressemelding forteller Magnar Øyhovden, daglig leder i Sbanken, at selskapet har sett en enorm etterspørsel etter Apple Pay i sommer.

- Tusenvis står på vår Apple Pay-venteliste. Vi har aldri sett en slik entusiasme for en tjeneste hos Sbanken noen gang. Nordmenn ønsker helt klart valgfrihet til selv å bestemme hvordan de skal betale, uttaler Øyhovden.

Nordea Bank skal ha også ha opplevd lignende entusiasme for Apple Pay, og sa rett etter lanseringen i juni at de fikk inn syv ganger så mange kunder som vanlig, og mente Apples betalingsløsning var grunnen.

DNB holder seg til Vipps

DNB, som står bak vennebetalingsappen Vipps, gjorde det tydelig i sommer at de ikke har planer om å tilby Apple Pay til sine bankkunder:

– Vi har vurdert det og vi har vært i dialog med Apple, og vi har gjort vurderingen at vi ikke er med på dette nå, sa Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver hos DNB, til Tek.no i juni.

Nyheim forklarte at det var flere grunner til at DNB ikke vil gå tilby Apple Pay. Blant annet har de sett på utenlandske markeder hvor mobilbetaling ikke har blitt tatt i bruk noe særlig etter det har blitt lansert, og at kontaktløs kortbetaling er såpass effektivt allerede at det ikke er et stort behov for noe annet. Denne responsen fikk DNB-kundene til reagere.

Det kan du lese mer om i denne saken: DNB-kunde: – Provoserende å høre at vi ikke vil ha Apple Pay

Tilgjengelig i 21 land

Apple Pay ble lansert i USA i 2014, og har siden den gang spredd seg til flere land. I dag er det mulig å bruke Apple Pay i 21 forskjellige land: USA, Storbritannia, Australia, Canada, Singapore, Sveits, Hong Kong, Frankrike, Russland, Kina, Japan, New Zealand, Spania, Taiwan, Irland, Italia, Danmark, Finland, Sverige, De forente arabiske emirater og Brasil.

Sverige og Danmark fikk tilgang til Apple Pay i fjor høst.

Les også
Nok en bank åpner for Google Pay
Les også
Apple ble beskyldt for å slette iTunes-filmer – viste seg å være brukerfeil
annonse