Tek.no

Nyhet

Netflix kan få konkurranse av minst én ny strømmetjeneste

Hulu planlegger internasjonal ekspansjon.

Hulu
Stein Jarle Olsen
14 Nov 2018 08:21

Tidligere denne uken meldte vi at Disneys kommende strømmetjeneste har fått navnet Disney+, men Disney vil med oppkjøpet av 20th Century Fox også være majoritetseier i Hulu, som i sommer meldte at de hadde rundet 20 millioner abonnenter i USA.

Til Variety sier Disneys styreformann og direktør Bob Iger at planen er å investere i Hulu og ekspandere tjenesten internasjonalt, akkurat som planen er å gjøre Disney+ til en global tjeneste.

Mens Disney+ skal holde seg til familieinnhold, er planen at Hulu skal fortsette med generelt underholdningsinnhold.

Originalinnhold

Hulu produserer i likhet med Netflix en del serier og filmer selv, såkalte Hulu Originals. Blant annet er populære The Handmaid's Tale en Hulu-produksjon. I Norge er den en del av HBO Nordic. Det samme gjelder Castle Rock, som også vises på HBO i Norge.

Iger sier til Variety at om Disney klarer å lage TV-studioet de planlegger, så vil de kunne lage mer originalinnhold til Hulu enn i dag.

Disneys eierskap i Hulu fordrer imidlertid at det planlagte oppkjøpet av Fox går gjennom. Det er ventet at det vil skje i første kvartal 2019. Disney vil også kun eie 60 prosent, mens Comcast og AT&T eier de resterende 40.

Lavpris med annonser

Hulu skiller seg fra Netflix ved at de i dag tilbyr et abonnement med et visst innslag av annonser. Dette koster åtte dollar i måneden, rundt 68 kroner med dagens kurs. Et annonsefritt abonnement koster 12 dollar, tilsvarende en drøy hundrelapp. Selskapet varslet i sommer at de hadde nådd 20 millioner abonnenter, rundt en tredel av hva Netflix har i USA.

Hvis Disney gjør alvor av å bringe Hulu internasjonalt kan det med andre ord bli et svært fragmentert strømmemarked fremover. Det ryktes nemlig at Apple er på trappene med en egen strømmetjeneste som skal lanseres i 100 land i første kvartal 2019.

Warner Media varslet nylig også at også de jobbet med en global strømmetjeneste som blant annet ville inkludere alt HBO-innhold, i tillegg til annet innhold fra Warner-universet. Dessuten kommer altså Disney+.

Les også
Netflix-innhold blir ikke å finne på Apples strømmetjeneste
Les også
Netflix kutter betaling gjennom Apple for nye brukere
annonse

Les også