Øker over dobbelt så raskt som Spotify

Er snart større enn Spotify i USA.

Apple Music har snart flere betalende abonnenter enn Spotify i USA, forteller en bransjekilde til The Wall Street Journal. Kilden mener å sitte på tall som viser at Apples strømmetjeneste ser en økning i månedlige abonnenter på fem prosent i USA. Til forskjell skal Spotifys abonnementsbase bare ha vokst med to prosent i måneden i samme område den siste tiden.

I dag er Spotify verdens soleklart største strømmetjeneste for musikk med 70 millioner betalende abonnenter. Dette er nesten dobbelt så mange som Apple Musics 36 millioner abonnenter.

Farlig konkurrent

Apple Music.

Mens ingen av selskapene går ut med hvor mange abonnenter de har i hvert enkelt land, skal altså tendensen være at Apple Music har mer vind i seilene enn Spotify på det viktige amerikanske markedet.

Kombinert med det faktum at Apples strømmetjeneste kommer forhåndsinstallert på alle iOS-enheter og er tilgjengelig i 115 land mot Spotifys 61 land ligger, det an til et skikkelig rotterace om kundene fremover.

– Ville alltid vinne

Spotify.

Nettstedet Gizmodo er blant nettstedene som denne uken skriver at «Apple alltid ville vinne» kampen om strømmekundene, selv om de var sent ute. Dette begrunner de med selskapets størrelse og posisjon, sammen med det gigantisk pengehvelvet de kontrollerer.

Mens Spotify frister nye kunder med én måned gratis strømming, kan Apple ta seg råd til å subsidiere hele tre måneder gratisstrømming for alle som vi gi deres tjeneste et forsøk.

Få forskjeller

Apple Music ble lansert i juni 2015, 8 år etter at strømmepioneren Spotify kom på banen tilbake i 2008. Her hjemme er det sannsynlig at Spotify står svært sterkt takket være den raske utrullingen i det nordiske markedet.

I vår store guide til strømmetjenester kan vi blant annet se at Spotify og Apple Music byr på en like stor musikkatalog og identisk prising. Apple Music har imidlertid støtte for musikkopplasting og musikkvideoer.

Mest populær er ikke nødvendigvis best:
Slik velger du musikktjenesten som passer deg best »

(Kilder: WSJ (betalingsmur), Fortune)

Les også
Airpods blir trolig oppdatert med støykansellering og pulsmåling
Les også
Nå blir Spotify dyrere
Les også
Apple Music vokser kraftig
Les også
Apple-grunnleggeren valgte heller iPhone 8 enn iPhone X
Les også
Tre nye iPhoner fra Apple i år, hevder analytiker
Les også
Apple iPhone X: iPhone X er den beste mobilen vi noen gang har testet
Les også
Trodde du 3000 kroner var dyrt for ny iPhone X-skjerm?
annonse