Tek.no

Nyhet

Windows Phone-plattformen er nå ved veis ende

Microsoft avslutter støtten for Windows Phone 8.1.

Kurt Lekanger, Tek.no
12 Juli 2017 19:01

Windows Phone-plattformen har aldri blitt noen reell utfordrer til de dominerende mobilplattformene, og nå har Microsoft omsider dratt ut pluggen. Selskapet kunngjør nemlig på sine hjemmesider at støtten til Windows Phone 8.1 nå er avsluttet.

Det betyr at de som sitter på en Windows Phone-telefon ikke lenger vil motta sikkerhetsoppdateringer, tekniske oppdateringer eller kundestøtte.

Kun 20 prosent bruker Windows 10 Mobile

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Avslutningen av støtten rammer det store flertallet av dem som sitter på Windows-baserte mobiltelefoner. Ifølge statistikk utarbeidet av nettstedet AdDuplex har Windows Phone 7, 8 og 8.1 en markedsandel på til sammen 80 prosent blant Windows-telefonene, mens Windows 10 Mobile ennå kun finnes på 20 prosent av telefonene.

Som kjent har den mobile Windows-plattformen imidlertid en svært liten markedandel totalt sett. Ifølge Netmarketshares statistikk for juni måned har Windows-telefonene nå en global markedsandel på bare 0,99 prosent. Markedsandelen lå på 2,3 prosent for ett år siden, og har dermed sunket drastisk den siste tiden.

Windows 8.1 ble lansert i april 2014 og har dermed kun vært på markedet i litt over tre år. Dette operativsystemet ble som kjent erstattet av den nye Windows 10 Mobile-plattformen, som ble rullet ut i mars i fjor. Som med PC-versjonen av Windows 10 ga Microsoft folk sterke insentiver til å gå over til Windows 10 Mobile, blant annet gjennom å avslutte Skype-støtten på Windows Phone-plattformen.

Microsoft har visstnok ikke gitt opp Windows-telefonene: Ifølge rykter skal de blåse nytt liv i plattformen »

(Via The Verge)

Les også
Microsoft har satt dødsdato for Windows på mobilen
Les også
Microsoft innrømmer at den mobile Windows-plattformen er «død»
Les også
– Microsoft blåser nytt liv i Windows Phone
Les også
Den store Windows-oppdateringen slippes bare til noen Windows-mobiler
Les også
HP Elite X3: Dette er den best utstyrte Windows-mobilen så langt
Les også
Snart kan du ikke lenger bruke Skype på eldre Windows-telefoner
annonse

Les også