Tek.no

Nyhet

Sonos-høyttalerne får endelig Google Assistant

Det tok bare halvannet år.

Niklas Plikk, Tek.no
10 Mai 2019 07:22

Sonos vil rulle ut Google Assistant til sine Beam- og One-høyttalere neste uke. Det melder selskapet i sitt kvartalsvise brev til aksjonærene, skriver blant andre The Verge.

Funksjonen vil i utgangspunktet foreløpig kun rulles ut i USA, med flere markeder på vei de neste månedene.

På norsk

Både Sonos One og Sonos Beam kommer med støtte for Amazons taleassistent Alexa, men oppdateringen vil gjøre Sonos-produktene til to av veldig få, om noen, som har støtte for flere enn én taleeassistent.

For oss nordmenn er det også vesentlig at Google Assistant også finnes på norsk, mens Amazon Alexa ikke i utgangspunktet i det hele tatt er tilgjengelig her i det hele tatt.

Google-integrasjonen ble varslet allerede da Sonos One først ble lansert i 2017, men det har tilsynelatende tatt lang tid å få den på plass.

Viktig også for Ikea

Lanseringen er også vesentlig i forbindelse med at Sonos slipper høyttalere (og en lampe) sammen med Ikea i august.

Disse vil ikke kunne stemmestyres direkte, men om du har en annen Sonos-høyttaler vil du kunne bruke dem til også å styre Symfonisk-høyttalerne.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Da vi testet Sonos One, konkluderte vi med at det var en meget solid høyttaler - til tross for at stemmestyringen da altså ikke var tilgjengelig. Nylig ble også høyttaleren oppdatert med kraftigere maskinvare.

annonse