Til hovedinnhold

Fortnite for Android er nå tilgjengelig for alle: Slik installerer du

Fortnite håver inn på iOS, men har til nå kun blitt rullet ut i bølger på Android. Etter at Samsung hadde eksklusivitet i den første perioden, har Epic, selskapet bak Fortnite, nemlig krevd invitasjonskoder for å kunne delta i betatesten av spillet på Android-plattformen.

I går varslet imidlertid Epic at spillet nå er tilgjengelig for alle Android-brukere, uten krav til invitasjon. Som tidligere er ikke spillet tilgjengelig gjennom Google Play Store, men krever en egen installasjonsfil som må lastes ned fra selskapet selv.

Det betyr også at du må være svært varsom med å følge lenker som hevder å installere spillet fra Play Store, da disse sannsynligvis installerer noe helt annet.

Egen liste

Fortnite for iOS har eksistert helt siden mars. Hos Apple har imidlertid ikke Epic noe annet valg enn å gå via den offisielle app-butikken.

Epic har publisert en liste over kompatible telefoner, men påpeker også at telefoner som ikke er på lista fint kan fungere, gitt at den har spesifikasjoner lik eller bedre enn følgende:

  • OS: Android 8.0 eller høyere, 64-bit
  • Minne: 3 GB RAM eller mer
  • Grafikk: Adreno 530 eller bedre, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 eller høyere

Android-versjoner før versjon 8 kan også fungere, men Epic bemerker at Android 8 vil drastisk forbedre stabiliteten til Fortnite. Eldre telefoner vil også bli møtt med betraktelig lavere grafisk kvalitet enn nyere telefoner.

Mobil mot mobil

Spillere på mobil vil også kun møte andre mobilspillere, både fra Android og iOS. Det finnes ikke krysspilling mellom mobil, PC og konsoll, selv om du kan bruke den samme kontoen.

Nylig varslet Sony at også de ville åpne opp for innlogging på tvers av plattformer.

Slik installerer du Fortnite på Android

Gå til fortnite.com/android med telefonen du vil installere spillet på. Om du forsøker å laste ned installasjonsprogrammet vil du sannsynligvis få beskjed om at Android ikke vil la deg installere Fortnite, siden det kommer fra en ukjent kilde. (Dette gjelder imidlertid ikke for Samsung-telefoner, som kan laste ned Fortnite fra Samsungs app-butikk.)

Denne advarselen må du godta om du vil installere Fortnite på Android. Klikker du Settings kommer du til en enkel skyvebryter for å akseptere.

Trykk settings/innstillinger, som bringer deg til siden for å installere ukjente apper. Her velger du «tillat fra denne kilden». Dette er en engangstillatelse, så det åpner ikke opp telefonen din for skumle greier fra alskens lugubre kilder.

Gå så tilbake til Fortnite-installasjonen, som vil spørre deg om du ønsker å installere spillet. Trykk Install, og vent tålmodig.

Når installasjonen er ferdig, må du imidlertid laste ned selve innholdet, som utgjør et par gigabyte. Åpn derfor Fortnite-appen og svar ja/tillat når Android spør om lov til å lagre bilder, media og filer på enheten din. Her må du muligens også godta app-installasjon fra ukjent kilde en gang til. Vent en stund til, og klikk så «Launch», som vil starte en relativt massiv nedlasting.

Når den er ferdig er du klar for å logge inn og slå fra deg. Pass imidlertid på at du ikke sletter installasjonsappen, den sørger nemlig for at Fortnite-versjonen din er oppdatert til enhver tid.

Selve app-installasjonen går fort unna, men å laste ned innholdet kan ta sin tid, avhengig av nettlinja di.
Les også
Nå får Fortnite på mobil endelig støtte for trådløse kontrollere
annonse