På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Tek.nos beste julegavetips til alle som ønsker seg harde pakker under juletreet
Tiden for julegaveinnkjøp er her, og om du ikke har konkrete planer er det som vanlig en jungel å navigere seg gjennom. Spesielt gjelder det om mottakeren gjerne vil ha harde pakker under treet.
Frykt imidlertid ikke, det er derfor vi er her. Tek-redaksjonen har gjennom året testet hundrevis av produkter, og det er derfor produkter vi med hjertet kan anbefale som listes opp under.
Vi har delt inn våre julegavetips etter pris.
Vet du allerede hvor mye du vil bruke? Hopp rett til en priskategori her:
Julegaver inntil 400 kroner
Billig, men god elektrisk tannbørste
Alfawise Sonic S100
Tør du begi deg ut på en litt mer omfattende kjøpsprosess enn å gå i butikken her i Norge, kan du ta mot til deg og bestille den meget gode elektriske tannbørsten Alfawise S100, for eksempel fra Gearbest.Den koster ikke mer enn rundt 200 kroner, men gjør det nesten like bra i vår test som betraktelig dyrere konkurrenter fra Philips og Oral-B. Et ekstra pluss er at erstatningsbørster bare koster et par tiere, og dessuten at batteriet holder i månedsvis på en lading.
Den aller billigste teknogaven
Clas Ohlson Powerbank 3350 mAh
En nødlader er en gave som passer for de aller, aller fleste, og Clas Ohlsons minste nødlader fikk gode skussmål i vår test tidligere i år. Den inneholder ikke mer strøm enn at den nesten kan lade opp en nymotens smarttelefon, men kan likevel være redningen om det skulle være batterikrise.Til en hundrings gjør den heller ikke veldig stort innhogg i lommeboka.
Større, men ikke så mye dyrere, nødlader
Deltaco PB-819
En hakket større nødlader enn de over er denne fra Deltaco, som vi også ga god omtale i vår test av større nødladere tidligere i år. Med 10000 mAh kapasitet er den betraktelig større enn de mindre nødladerne over, men prisen er fortsatt bare rundt tohundrelappen.Den kan også by på høy ladefart (3 A) og ikke minst USB-C-port, som blir stadig viktigere i dag. Vår test viste også at den reelle kapasiteten var høy sammenliknet med mange av konkurrentene som på papiret skal ha like god kapasitet.
Produktet «alle» har bruk for
Google Chromecast (3rd Generation)
Om du ikke har en moderne smart-TV vil Chromecast kunne gi deg smart-TV-funksjoner for en svært billig penge. Å kunne fjernstyre Netflix og andre strømmetjenester fra mobilen er for eksempel en funksjon man aldri vil gi fra seg når man først har blitt kjent med den.Chromecast fungerer også sammen med for eksempel Spotify, og lar deg spille musikk trådløst fra mobilen til TV-en eller anlegget. Alt i alt mye funksjonalitet for lite penger.
En litt mer avansert nødlader
TP-Link TL-PBG3350
Vil du opp et lite steg fra Clas Ohlson-varianten bør du se på denne fra TP-Link. Selv om oppgitt kapasitet er den samme, viste våre målinger at den reelt sett er noen små hakk over konkurrenten. TP-Link-laderen byr også på større ladestrøm (1,5 A vs 1 A), og kan dermed lade telefonen din raskere. Vi synes kanskje også designet er litt mer elegant.Prisen er imidlertid også høyere. Regn med rundt det dobbelte av Clas Ohlson-laderen.
Effektiv myggjager til et par hundrelapper
Thermacell MR150
Hva gir du til den som har alt? Kanskje kan en myggjager være akkurat det du er på jakt etter. Til bare et par hundrelapper får du denne fra Thermacell, som viste seg meget effektiv i vår test. Den holder myggen unna i stor radius, og krever ikke engang batterier.Den største utfordringen er at du må kjøpe nye luktputer ganske ofte, og disse er ikke akkurat billige.
Sporingsbrikke til rotekoppen
Tile Pro Sport
Den er kanskje ikke helt like fabelaktig som årets modell, men selv fjorårets Tile Sport Pro er et svært godt kjøp. Dette er altså en sporingsbrikke du henger på nøkkelknippet, lommeboka eller hva enn det nå er du har for vane å miste, og så bruker du telefonens Bluetooth til å lokalisere den. Tile Sport Pro har svært god rekkevidde, spiller kjempehøyt og har en meget god appløsning, konkluderte vi etter vår test.Du får for øvrig også en topakk til 319 kroner enkelte steder.
Testvinner-vaffeljernet
Wilfa DWA-516W
Vafler er vi alle glade i, og det er unektelig befriende å ha et dobbelt jern til å gjøre selve stekejobben. Da vi testet vaffeljern tidligere i år, fant vi at det var dette Wilfa-jernet som ga det beste resultatet, med jevnt gylne og deilig sprø vafler hver gang.Det er dessuten enkelt å holde rent, og at det ikke koster mer enn 399 kroner er dessuten en fin bonus.
Råbillig aktivitetsarmbånd med laaaang batteritid
Xiaomi Mi Band 2
Vil du gjerne oppfordre noen til å bevege seg mer, men ikke bruke Fitbit-liknende summer, så er Xiaomi Mi Band 2 et godt alternativ. Det er riktignok en stund siden det kom på markedet, men med 20 dagers batterilevetid, pulsmåling og en pris på rundt 250 kroner er det fortsatt et solid kjøp.Det skal selvfølgelig sies at det siden har kommet en versjon tre, men den har vi foreløpig ikke testet, og den koster også en god del mer.
Julegaver fra 400 til 1000 kroner
Den beste nødladeren
Andersson PRB 3.5
Det blir en del nødladere i denne saken, men vi kommer i alle fall ikke unna denne modellen fra Netonnet. Andersson PRB 3.5 ble tildelt en blank tier i vår test, både på grunn av kapasitet og portutvalg. Her får du først og fremst en reell kapasitet på cirka 54 wattimer, nok til å lade de fleste laptopbatterier fra null til fullt minst én gang. Du får også to USB-A-porter, en USB-C-port og støtte for å lade nødladeren samtidig som du lader andre enheter.At prisen ikke er høyere enn 449 kroner anså vi som et latterlig godt tilbud – hvis du kan få tak i den. Netonnet har vært utsolgt stort sett siden vi skrev testen, men varslet nylig at den akkurat var kommet inn på lager igjen, og det ser fortsatt ut til å være tilfelle.
Svært gode hodetelefoner til prisen
Argon Pop
Vi har anbefalt Jabra Move så mange ganger nå at vi denne gangen skal velge noe annet, og da faller valget på Hifiklubbens eget merke Argon. Argon Pop er små, kompakte og vellydende trådløse hodetelefoner, og til prisen på 600 kroner behøver du neppe å rane en bank for å ha råd til dem.Storebroren Argon Soul er for øvrig også et godt valg, spesielt siden prisen har falt fra 1500 til 1000 kroner siden vi først testet dem.
Testvinneren blant rimelige barbermaskiner
Braun Series 3 3050cc
Da vi testet barbermaskiner til under tusenlappen tidligere i år, var det denne modellen fra Braun som stakk av med seieren. Den byr på en behagelig barbering, og var også den mest effektive i vår test.At det følger med en egen rensemaskin er dessuten et pluss, siden barberingen blir merkbart bedre og mer komfortabel etter at maskinen har vært gjennom en vask. Til 800 kroner er dette et meget godt kjøp.
Til den som har tusen dingser fra før
Deltaco SMP-USBC
Dingsene lover gjerne å forenkle livene våre. De har skjermer som kan fortelle oss om alt fra neste boardingkort på reise til om pulsen vår stiger litt i meste laget etter en frontkollisjon med juleribba. Dette bruker de en hel masse strøm på, og de fleste av oss kjenner noen som nesten alltid nærmer seg 0 prosent på batteriet. På en eller annen dings. Deltacos superpraktiske multilader løser problemet ved å ha hele fire hurtigladende USB-porter og en USB-C-port som kan lade enda litt kjappere til bærbare PC-er og annet krimskrams.Det finnes ladere med flere tilkoblinger og lavere pris enn denne, men det er ikke så mange der ute som gjør jobben like godt og kan lade fem samtidige dingser like fort. Les mer om Deltacos USB-lader i testen vår.
Billig inngang til smarthøyttaler-universet
Google Home Mini
I høst slapp først Google taleassistenten sin til mobiltelefoner, men fulgte raskt etter med å lansere to smarthøyttalere med stemmeassistenten integrert: Google Home og Google Home Mini.De kan begge snakke norsk til deg, og utføre en rekke forskjellige gjøremål. Har du et hjem fullt av smarte dingser er de ekstra nyttige.Vi anbefaler de fleste som har lyst til å prøve seg på en smarthøyttaler å begynne billig og gå for Google Home Mini. Lydkvaliteten er definitivt ikke noe å skryte av, men den gir deg nøyaktig samme taleassistent-opplevelse som storebroren som koster betydelig mer.Men som vi skriver i testen vår er verken Google Home eller Google Home Mini perfekte produkt, men for 600 kroner kan du ha det mye moro med Minien.
Billige og gode treningsplugger
JBL Reflect Mini BT
JBL Reflect Mini BT har lenge vært et av våre favorittpar med treningsplugger på grunn av den gode passformen. I år fikk de imidlertid en oppfølger, og det har gjort at prisen på førsteutgaven har sunket, uten at vi egentlig synes oppfølgeren er så veldig mye bedre. For under 500 kroner får du her rimelig god lyd, åtte timers batterilevetid og altså svært god passform.Disse passer både til hverdags og trening, spesielt om mottakeren ikke har de absolutt aller høyeste kravene til lydkvalitet.
Mye lyd i liten forpakning
Logitech UE Wonderboom
Det begynner å bli en stund siden vi kåret UE Wonderboom til den beste, lille bluetoothhøyttaleren på markedet. Likevel har det ikke dukket opp noen nye utfordrere som har klart å vippe Wonderboom av pinnen, og den lille høyttaleren fremstår fortsatt som det beste kjøpet du kan gjøre i denne sjangeren.Den spiller overraskende høyt og bra, og ser i tillegg ganske så bra ut. Du kan henge den opp, den er vanntett og kan flyte, og kan til og med pares med en annen Wonderboom-høyttaler hvis du vil ha et bredere lydbilde. I tillegg har prisen gått ned litt siden vi først testet den, noe som gjør det til et enda bedre kjøp.Les hele samletesten vår av små bluetooth-høyttalere her »
Moro spill-nostalgi
Nintendo SNES Classic Edition
Retrokonsollbølgen er over oss, og hvis mottakeren var ung på 90-tallet vil sannsynligvis denne Super Nintendo-varianten være midt i blinken. Konsollen kommer med 21 forhåndsinstallerte spill, deriblant klassikere som Super Mario Kart og Final Fantasy VI, to kontrollere og krever bare en USB-port som strømforsyning.Om mottakeren er litt teknologinteressert går det også an å låse opp konsollen slik at han eller hun kan installere flere spill selv. Prisen er nå også nesten halvert fra da SNES Classic kom på markedet.Les testen av SNES Classic »
God lyd til gameren
SteelSeries Arctis 5
Er mottakeren glad i dataspill er garantert et spillhodesett en velkommen gave, og da vi testet slike tidligere i år var det Steelseries Arctis 5 som stakk av med seieren. De byr på et merkbart åpnere luftbilde enn konkurrentene i samme prisklasse, er komfortable å ha på og lar deg justere lyden fra spill og kommunikasjon individuelt.Designet gjør også at de fint kan brukes som «vanlige» hodetelefoner om man skulle ønske å lytte på bussen også.
Julegaver mellom 1000 og 2000 kroner
«Det bare fungerer»
Apple AirPods (2016)
Apple var svært tidlig ute med sine helt trådløse øreplugger, og introduserte i praksis en ny produktkategori helt på egen hånd. Selskapets AirPods er fortsatt et meget habilt valg, og er kanskje det fremste eksempelet for tiden på den gamle Apple-tanken om at det bare fungerer.Lyden er behagelig og rimelig god, med betraktelig mer bass enn selskapets kablede EarPods. Batteritiden er fortsatt blant de aller beste i klassen, og prismessig er de også mer overkommelige enn svært mange av konkurrentene. I sum er det et produkt som passer for mange, til tross for de litt tannbørsteaktige pinnene du må ha hengende ut av øret.
Det beste aktivitetsarmbåndet
Fitbit Charge 3
Fitbit-navnet har nærmest blitt synonymt med aktivitetstracking, og årets armbåndsmodell fra selskapet er det beste så langt. Først og fremst kan det skilte med 24-timers pulsmåling, noe ingen andre ser ut til å få til. Og til tross for det, så varer batteriet i ukesvis. Vi har opplevd godt over 10 dager per lading i testperioden, noe som nærmest er befriende når vi tenker på at enkelte andre smartklokker må lades hver eller annenhver dag.Charge 3 fortsetter dessuten Fitbits trend med at det aller meste ved produktet tar hånd om seg selv. Du trenger ikke fortelle det at du legger deg til å sove, og den logger treningsøktene dine helt automatisk – selv i svømmehallen. Velger du SE-modellen får du dessuten støtte for Fitbit Pay, som lar deg betale med klokka om du har et kort fra en bank med støtte for systemet.
Lekker strømmeboks med god lyd
Geneva Sound Acustica
Om batteri innvendig ikke er et must, er denne trådløse høyttaleren fra velkjente Geneva et solid kjøp. Den ser lekker ut, og produserer meget fyldig og basstung lyd. Bassrefleksporten på baksiden gjør at du i praksis kan justere bassmengden ved å flytte den nærmere eller lenger unna veggen.Skulle mottakeren ønske å lage et multiromsystem har den også USB-port på baksiden som kan brukes til å koble til en Chromecast Audio, for eksempel. Vanlig pris har vært mellom 2000 og 2500 kroner, men i skrivende stund er den å få til 1600 kroner. Til den prisen er dette et flott lite anlegg til en middels stor stue eller en hybel.
Gode - og tøffe hodetelefoner fra Kygo
Kygo A9/600
Da vi testet Kygo A9/600 var vi sånn middels begeistret, hovedsaklig fordi vi syntes prisen på 2000 kroner var noe stiv sammenliknet med hva du fikk. Nå har vi imidlertid sett dem så langt ned som 1250 kroner, og til den prisen er det et langt bedre kjøp. Lyden er «likanes» for folk flest, selv om audiofile nok vil synes den mangler litt dynamikk og åpenhet, spesielt i mellomtonen. Komforten er også stort sett god, og touchkontrollene på siden av den ene øreklokka fungerer greit.A9/600 må for øvrig ikke forveksles med forgjengeren A7/800, som fortsatt er i salg. Disse hadde store problemer med synkronisering av bilde og lyd ved videoavspilling, og er ikke et sett vi ville anbefalt.
Den beste ruteren til rundt tusenlappen
Linksys EA7500
Da vi testet rutere til rundt 1000 kroner tidligere i år, var det Linksys EA7500 som stakk av med seieren. Den har først og fremst én funksjon veldig få andre rutere i samme prisklasse kan skilte med, såkalt MU-MIMO.Kort fortalt gjør dette at du får bedre hastighet per enhet om du har mange enheter som bruker internett samtidig. God rekkevidde og generelt høy båndbredde var også ting som ga Linksys-ruteren seieren i vår test.
Hybridklokke med pulsmåling
Nokia Steel HR 36mm
Avanserte smart- og treningsklokker eter batteri i et vanvittig tempo. De mest avanserte klarer seg ikke fire dager på lanken før de må lades. Det finnes heldigvis noen løsninger for den som hater å lade, men likevel vil ha et greit arsenal sportsfunksjoner på armen.Steel HR er navnet på en av de beste av disse, og forvirrende nok kommer den med både Nokia- og Withings-logo på. Akkurat nå er klokkene med Nokia-logo kupp, siden selskapet er solgt hjem igjen til Frankrike. De dyrere modellene med Withings-logo er altså så godt som like. Her får du et par ukers batteritid, pulsmåling og automatisk aktivitetsregistrering. En rekke ulike aktivitetsprogrammer hører til. Du får grunnleggende varslinger på hånden, og helseappen som hører til har et bredt økosystem av dingser rundt seg, så som badevekter og søvnmonitorer.En nyere utgave av Steel HR heter Steel HR Sport, og ligger rett over prisgrensen for denne kategorien. Her får du i hovedsak en mer sportslig design for pengene.Les samletesten vår av hybridklokker her »
Oppfølgeren til vårt testvinner-lesebrett
PocketBook 627 Touch Lux 4
Hvis du elsker å lese, men ikke har lyst til å fylle opp alle rommene dine av bøker i hvert eneste hjørne, kan et lesebrett være et godt alternativ. Du kan ta med deg tusenvis av bøker på tur uten problemer, og batteritiden på slike produkter er så lang at du nesten aldri trenger å tenke på å lade dem opp.Vi har testet tre forskjellige lesebrett her på Tek.no og kom frem til at PocketBook Touch Lux 3 var den aller beste. Nå har oppfølgeren kommer i form av PocketBook Touch Lux 4, som kommer med en håndfull forbedringer. Et hyggelig kjøp til alle lesehester der ute!Les samletesten vår av lesebrett her »
God lyd og multirom i pen innpakning
Sonos One
Sonos beveger seg sakte men sikkert mot en veldig interessant posisjon i både markedet for multiromshøyttalere og smarthøyttalere. Sonos One er deres første høyttaler som byr på både full støtte for deres egne, sømløse multiromssystem, men som også har en innebygd taleassistent. Foreløpig har den bare støtte for Alexa (på engelsk), men de har også lovet at du vil kunne få Google Assistent (på norsk) i 2019.Kombinasjonen er knallgod. Sonos-høyttaleren låter godt og fyldig, til tross for sin nette størrelse, og den er lekende lett å sette opp – enten dette er din første Sonos-høyttaler eller du skal knytte den til et hjem med flere andre.Hvis du er ute etter en smarthøyttaler som også låter godt er Sonos One det beste alternativet.Les testen vår av Sonos One her »
Habil støydemping, god lyd
Sony WH-H900
Sony har fått stående ovasjoner for sin toppmodell WH-1000XM3, men «lillebroren» WH-H900N er også et meget godt kjøp. Den har nærmest like god lyd som toppmodellen, men mangler noen små knepp på støydempingen. Komforten og batterilevetiden er også god.Samtidig er prisen ganske nøyaktig halvparten, og det gjør nok denne til et mer aktuelt gave-alternativ for mange. WH-H900N vant også vår test av rimelige hodetelefoner med støydemping tidligere i år.
Alt du trenger for en billig penge
Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB
Det er heldigvis blitt slik at man ikke trenger å betale mange tusen kroner for en god mobiltelefon lenger, og Xiaomi Redmi 5 Plus er et meget godt eksempel på det. For rundt 1700 kroner får du alt du trenger og mer til, og attpåtil et ganske habilt kamera.Redmi 5 Plus er bygget i glass og metall, har et stort batteri, en høyoppløst og lyssterk skjerm og en ganske habil prosessor. Om du har et veldig stramt budsjett, men vil ha en moderne telefon, så er dette kort og godt ditt beste alternativ.
Julegaver mellom 2000 og 5000 kroner
Knallgod norsk høytrykksspyler
AVA P60 Master
Da vi i vår testet høyttrykksspylere var det norske Ava som stakk av med seieren. Deres P60-modell slo knockout på konkurrentene med svært gode vaskeresultater og høyt vanntrykk. Over 500 liter i timen, målte vi.Den har også smarte løsninger og mange funksjoner vi ikke finner på konkurrentene i samme prisklasse, og den har ikke minst den beste såpekanonen. Den største ulempen er nok at kabelen er litt i korteste laget.Storebroren P80 Master er for øvrig også et knallkjøp.
Nettbrettet for den som vil ha et... Nettbrett
Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)
Hvis du er ute etter et nettbrett bør du ha noen ganske sterke argumenter for å ikke velge Apples iPad. De er nesten totalt dominerende i nettbrettkategorien, og det er ikke uten grunn. Operativsystemet iOS er rett og slett bedre tilpasset store skjermflater, og iOS kan også tilby et langt større utvalg av dedikerte nettbrett-apper.Produktet som rett og slett heter «iPad» er det beste nettbrettet for de aller fleste. Hvis du elsker å tegne og trenger ekstrem maskinvare kan du vurdere iPad Pro-modellene, men også nyeste «vanlige» iPad har støtte for Apple Pencil.Les testen vår av årets iPad »
Den beste trådløse lyden
Bang & Olufsen Beoplay H9i
Mens Sony har inntatt støydempingstronen, er det Bang & Olufsen som fortsatt regjerer på ren lydkvalitet. H9i låter ekstremt luftig, veloppløst og behagelig, og de ser attpåtil meget eksklusive og luksuriøse ut. Det følger med aktiv støydemping, men den er ikke helt på nivå med Sony og Bose.Vanlig pris på disse er 4790 kroner, men vi har sett dem til nærmere 3000 for tiden. Til den prisen er det et røverkjøp.
Til den som sliter med å sove
Bose Sleepbuds
Bose Sleepbuds er definitivt ikke for alle, og spesielt ikke til prisen på 3000 kroner. Men om du er av typen som har konstant dårlig samvittighet for å forårsake dårlig søvn hos maken med snorking eller liknende, kan dette potensielt være en kjempegave å gi bort.Boses Sleepbuds spiller nemlig hvit støy i ørene gjennom hele natten, og bidrar på den måten til å jevne ut eventuelle irriterende lyder fra omgivelsene eller den man sover ved siden av.De spiller på den negative siden ikke musikk eller gjør noe som helst annet, og er således en ganske dyr form for sov-i-ro. Men god søvn er jo «priceless», er det ikke?Les testen av Bose Sleepbuds »
Aktivitetskamera med superstabilisering
Hero7 Black
På sin nye, sorte toppmodell har GoPro puttet inn en teknologi de kaller «HyperSmooth», og den gjør også en helt fenomenal jobb i å stabilisere bildet i opp til 60 FPS og 4K-oppløsning.Hvis mottakeren er av den svært så aktive typen, har dette kameraet en naturlig plass på ønskelista – uansett om vedkommende er inne i GoPro-systemet fra før, eller er på jakt etter sitt første actionkamera.Les testen av GoPro Hero 7 »
Et råskinn på kjøkkenbenken
Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S
Kenwoods Chef XL Titanium stakk av med seieren da vi sist testet kjøkkenmaskiner, og siden har prisen kommet ned med flere tusen kroner. Det gjør dette til et enda bedre kjøp.Spesielt er det motorkraften i denne modellen som imponerer, og den virker i tillegg ekstremt godt satt sammen og står fjellstøtt på kjøkkenbenken. Stor kapasitet hjelper også.
Nokias virkelige comeback
Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB
Nokia 7 Plus befinner seg rundt en tusing over Xiaomis rimelige A2-modell. Den er på mange måter ganske lik, med mye av den samme maskinvaren på innsiden. Det du betaler for er et kvassere kamera, større batteri og plassen for minnekort.Som for Xiaomis telefon snakker vi om en telefon med ren Android og oppdateringer rett fra Google. Det som ikke kommer fra Google selv er fotoappen, der Nokias knallgode proffmodus gjør det langt enklere å ta kreative bilder enn med de fleste andre fotoapper. Trekk litt i utløserknappen og still på eksponeringstid og ISO-verdier for å få mest mulig ut av kameraet i vanskelige forhold.Hele testen av Nokias solide comebackmobil finner du her »
Til mannen som har alt
Panasonic ES-LV9Q
Hva gir man til mannen som har det meste? Sannsynligheten er høy for at han vil sette pris på det beste markedet har å by på av barbermaskiner, nemlig Panasonic LV9Q. Dette er en ekstremt kostbar maskin, men den gjør ting ingen av konkurrentene klarer, både når det gjelder tett barbering og komfort. Det følger også med en egen lade- og rensestasjon, i tillegg til et pent reiseetui i skinn.«Like mye gressklipper som barbermaskin», skrev vår tester tidligere i år, med henvisning til de store kreftene LV9Q har å by på.
Super smartklokke
Samsung Galaxy Watch 42mm LTE
Samsung Galaxy Watch utmerket seg i høst som den beste smartklokken på markedet, etter vår mening. Den geniale funksjonsringen er svært brukervennlig, og årets modell byr på bedre batterilevetid og ikke minst støtte for såkalt e-sim. Galaxy Watch holder i rundt fire dager på en lading, og e-sim-støtten gjør at du kan ringe med den uten å engang ha med deg mobilen.At den er vanntett og har en god integrert pulsmåler er bonus.Les testen av Samsung Galaxy Watch »
Knallgodt kompaktkamera til en fin pris
Sony Cyber-shot RX100
Til tross for at mobiltelefonen har overtatt for mange av våre kamerabehov, er det i noen tilfeller nødvendig med bedre bildekvalitet. Om du ikke vil at det skal gå ut over portabiliteten, er det et kompaktkamera du bør ha, og Sonys RX100-serie har lenge vært ansett som en av de aller beste.Alle de seks generasjonene er fortsatt i salg, og du kan dermed velge etter funksjonsbehov og budsjett. Førsteutgaven koster for tiden rundt 3800 kroner, og bildekvalitetsmessig er den nesten fullt på høyde med den siste versjonen, som koster nærmere 14 000. Det du går glipp av mer zoom og en del moderne funksjoner som Wi-Fi og liknende.Likevel: Kombinasjonen av pris, bærbarhet og bildekvalitet er vanskelig å slå.Les testen av RX100 V, som er den siste vi foreløpig har testet »
Den beste støydempingen på markedet nå
Sony WH-1000XM3
Sonys 1000X-serie har vært god helt siden begynnelsen, men årets modell befester selskapets posisjon som kongene av støydemping. Bose har rett og slett blitt akterutseilt de siste årene, både når det gjelder lydkvalitet og støydemping.Komforten er attpåtil god, og 1000XM3 lader ekstremt raskt og har god batterilevetid, i tillegg til avanserte funksjoner som utjevning av kabintrykk. Kort fortalt: Hvis mottakeren er av typen som reiser mye, så er dette hodetelefonene han eller hun bør ha.
Knallgod wifi selv til svært store hus
Ubiquiti AmpliFi HD + 2 Mesh Points
Om mottakeren er av typen som stadig klager over elendig wifi hjemme, er det mesh-nettverk han eller hun bør ha. Dette settet fra Ubiquiti er fortsatt vår favoritt, med en hovedenhet du plasserer i stua og to satellitter som plugges rett i strømkontaktene på strategiske punkter rundt omkring i huset. Da vi testet mesh-nettverk i fjor sommer stakk AmpliFi HD av med seieren med sin kombinasjon av brukervennlighet, funksjoner, design og ikke minst hastighet.Siden da har prisen falt litt, og ingen av mesh-settene vi har testet siden har klart å hamle opp med disse. Og PS: Ikke la deg friste av Google-navnet om det er mesh du ser etter. Google Wifi har rett og slett ingenting å stille opp med sammenliknet med mange av konkurrentene.
Kongen av billigmobiler
Xiaomi Mi A2 64GB
Når toppmodeller på markedet begynner å strekke seg langt forbi 10 000 kroner er det lett å glemme at det finnes helt nydelige mobiler til bare en brøkdel av prisen. I fjor var det Motorola som var kongen av billigmobiler – i år er det kinesiske Xiaomi.Med Mi A2 får du helt utrolig mye for pengene. En knallgod skjerm, et kamera som kan kjempe mot langt dyrere modeller og ikke minst en lynrask opplevelse. «Ren» Android som har garantert oppdateringer i to år er også en kjempefin bonus. Alt dette her til under 2500 kroner!Les hele testen vår av Xiaomi Mi A2 her »
På nivå med de beste robotstøvsugerne, til en uslåelig pris
Xiaomi Mi Robot Vacuum 2
Vi har testet mange robotstøvsugere, men den siste modellen fra Xiaomi er nok den som har overrasket oss mest. Den kan nemlig gjøre omtrent alt det de dyreste toppmodellene kan, med gode resultat, til en langt mer spiselig pris.For de aller fleste vil vi anbefale Xiaomi Roborock S50 (les testen), da den gjør en fabelaktig jobb til en overkommelig pris.
Julegaver over 5000 kroner
Luksus-iPhonen for deg som vil ha det beste
Apple iPhone XS 64 GB
Hvis du vil ha det beste av det beste fra Apple er det iPhone Xs du bør se etter. Produktet oser kvalitet og luksus, spesielt hvis du velger gullfinishen den kan leveres med. Det skulle kanskje bare mangle når prisen strekker seg fra over 11 000 og opp mot 16 000 kroner. Prisene er helt absurde, og Apple priser seg nå langt høyere enn noen andre konkurrenter. Produktene flyr likevel av butikkhyllene, så noe gjør de vel rett. Produktet er uansett fantastisk bra i bruk, og raskere enn det meste annet på markedet. Vi skulle bare ønske prisen ikke var så høy.Les testen av iphone Xs her »Les testen av iPhone Xs Max her »
iPhonen for de aller, aller fleste
Apple iPhone Xr
Apple slapp tre iPhone-modeller denne høsten, og alle tre er ganske like. Alle tre har mistet Apples velkjente hjemknapp, og byttet den ut med ansiktsscanner og berøringsbevegelser for å styre menyer. Skjermene strekker seg over hele fronten, og de er alle lynende raske. De er også alle ganske dyre.Den billigste av dem koster dog flere tusen kroner mindre enn toppmodellene, men kan likevel gjøre stort sett det samme. Den har litt kjipere skjerm, «bare» ett kamera på baksiden, og litt større skjermrammer. Ellers er det ikke mye annet som skiller den. Den er raskere enn stort sett alle andre mobiler på markedet, og er en fryd i bruk.For de aller, aller fleste vil vi si at iPhone Xr er den beste iPhonen de kan bruke pengene på.Les testen vår av iPhone Xr her »
Den råeste håndholdte støvsugeren
Dyson Cyclone V10 Absolute
Du kommer ikke unna navnet Dyson når du snakker om håndholdte støvsugere. Med sine poseløse maskiner har de vært en utfordrer siden begynnelsen av 90-tallet, og har vært kjent for både kvalitet og innovasjon. V10 er deres siste modell av håndholdte støvsugere, og skal være den første modellen som skal ha lang nok batteritid, og kraftig nok sugekraft, til at du ikke trenger en vanlig støvsuger. De er til og med så trygge på denne påstanden at de har sluttet å utvikle nye, kablede støvsugere.I vår test lot vi oss imponere. Sugekraften var det i hvert fall ikke noe å stusse på, og med alle de forskjellige munnstykkene som følger med var det en lek å plukke opp alt av støv og smuss, uansett hvor det lå. Batteritiden er begrenset, og skrur du på den aller kraftigste styrken vil du definitivt ikke kunne støvsuge hele huset. Likevel, med en støvsuger som dette endrer du vanene, og i praksis var det aldri et problem. Stort sett støvsuger du i små runder, og da er det fantastisk å slippe å drasse frem den vanlige, tunge støvsugeren.Dette er litt av et luksusprodukt, men du blir neppe misfornøyd.Les hele testen av Dyson V10 her »
For deg som vil ha den beste mobilen på markedet
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro er telefonen som har alt. Med noen få og relativt sære unntak er det knapt en mobilteknologi på markedet i dag du ikke får her. Du får stor lagringsplass, markedets beste mobilkamera og et enormt batteri. Den varer og varer mellom hver lading, men det går fort å lade opp igjen siden den har den kraftigste ladeløsningen for noen mobil vi vet om.Hvis du vil lade den trådløst gjør du enkelt det også, og skulle du eller en venn gå tom for strøm på en annen dings kan Mate 20 Pro trådløslade andre saker og ting også. Du får masse innebygget lagringsplass, mange gode funksjoner og plass for enten to SIM-kort eller ett SIM og ett minnekort. En liten ulempe er at minnekortet er en ny standard som du neppe har liggende i skuffen fra før. Ellers er det ikke mye negativt å si om denne råtassen.Her finner du testen av Mate 20 Pro »
Den beste PC-en akkurat nå
Huawei MateBook X Pro i5 8GB 256GB
Er mottakeren av typen med svært store krav er det for tiden Huawei Matebook X som gjelder. Her får du dedikert grafikkbrikke, lekkert design og ikke minst veldig god batteritid i en kompakt utforming. Skjermen er tilnærmet rammeløs, og tastaturet og pekeplata er begge upåklagelige.Vi delte sågar ut vår første 10/10 til en bærbar PC på fire år. Matebook X Pro fåes for tiden i tre versjoner, til henholdsvis 14 000, 16 000 og 19 000 kroner. Den billigste modellen har ikke dedikert grafikkbrikke.
Knallgod lydplanke til en overkommelig penge
Klipsch RSB-8
Da vi testet lydplanker i fjor, var det denne modellen fra Klipsch som stakk av med seieren. Den var det produktet i testen som håndterte både musikk og film best, og det følger med en subwoofer som sørger for fyldig og flott bass. Bassnivået kan også justeres individuelt, skulle du ønske enda mer trøkk.Planken er omtrent en meter bred, og passer best til TV-er på 55-65 tommer. Den har også bare én HDMI-inngang, som kan være et minus.
Mye spillytelse for pengene
MSI GeForce RTX 2070 Armor
Jul er tid for PC-spilling, og MSI RTX 2070 Armor viser at Nvidias nye RTX-serie kan være oppnåelig uten å legge hele banken i grafikkortet. Det yter bedre enn forrige generasjons GTX 1080 med i snitt 90 FPS i 1440p-oppløsning, og sammen med den nye DLSS-teknologien overgår det alt annet i prisklassen. Det blir dermed et klart førstevalg for den «budsjettbevisste» spilleren som er på utkikk etter et nytt kort for 1440p-spilling.Dyrere RTX 2070-modeller er overklokket mer fra fabrikken og yter hakket bedre ut av esken, men dra i et par spaker i en overklokkingsprogramvare selv, og ytelsen ender opp på omtrent samme nivå.Kortet har full kontroll på temperaturer, er veldig støysvakt selv under hard last og er svært energieffektivt.Les testen av RTX 2070-kortet her »
Ny og oppdatert MacBook Air
Macbook Air (late 2018)
MacBook Air fikk akkurat sin første store overhaling på åtte år, med nytt design og ny innmat. Den ny MacBook-en er i det hele tatt en av de mest gjennomførte vi har tatt ifra Apple på en stund.Alt fra design og byggekvalitet, til skjerm og pekeplate, sitter som støpt. Til og med det omstridte sommerfugl-tastaturet begynner å bli bra nå som det foreligger i tredje generasjon. Batteritiden er dessuten imponerende for en så tynn og lett maskin. Og mens MacBook Air hverken er tynnest eller lettest av Apples Mac-er er den et veldig godt kompromiss mellom ytelse og størrelse.Prisen er litt vanskelig å svelge, men kanskje det er lettere å kose seg med en MacBook Air om du ikke har betalt den selv?Les testen vår av MacBook Air her »