Tek.no

Nyhet

Imponerende spillutvalg avslørt for Segas retrokonsoll

Dette er alle 42 spillene som kommer.

Sega

Etter at Nintendo opplevde megasuksess med retrokonsollene NES Classic og SNES Classic hev flere produsenter seg på retrobølgen. Sony gikk på et realt mageplask med sin Playstation Classic og den lille Commodore «C64»-en ble kanskje ikke helt som håpet. Sega, kjent for mange gjennom Sonic-spillene, meldte imidlertid tidlig at de også ville innta retromarkedet med sin Mega Drive Mini.

Etter mye problemer med utviklingen, som var satt ut til tredjepartsprodusenten AtGames, bestemte Sega seg tidligere i år for å ta over kontrollspakene selv. Nå ser det ut til at utviklingen er friskmeldt, for Sega har akkurat bekreftet samtlige 42 spill til konsollen som skal lanseres i Norge 19. september. Da har det gått nesten 30 år siden originalen så dagens lys her på hjemlige trakter i 1990 – to år etter lanseringen i Japan.

Innpakningen skaper den rette retrofølelsen i alle fall.

Får 42 spill – med de to originale Sonic i spissen

Noen av de 42 spillene som ligger inne på Mega Drive Mini.

Sega har altså annonsert samtlige 42 spill som kommer forhåndsinstallert på konsollen.

Blant høydepunktene finner vi de to første Sonic-spillene, Street Fighter 2, Altered Beast, Contra, Castlevania, Earthworm Jim, Golden Axe og Ecco the Dolphin.

Titler som sikkert kan gi mange de riktige nostalgifølelsene. Særlig om det er nesten 30 år siden du hørte lydsporene eller så den flotte pikselgrafikken deres sist.

Kommer under 1000-lappen i butikk

Det følger med to håndkontrollere med autentisk design.

Sega Mega Drive Mini koster omtrent 900 kroner. Da får du selve konsollen med to håndkontrollere, en HDMI-kabel og strømadapter. Enkelte butikker har allerede startet forhåndssalg av konsollen.

Merk at du ikke må forveksle denne nye retrokonsollen med «Sega Mega Drive Classic» eller «Mega Drive Genesis Flashback» fra AtGames. Disse har ikke Sega utviklet selv og verken konsoll eller kontrollere er helt tro til originaldesignet. De har dessuten fått elendige anmeldelser av alle som har prøvd dem.

Vi får håpe Sega leverer bedre selv.

Nintendos SNES Classic falt virkelig i smak hos oss:
– Spillene ser like vakre ut som på 90-tallet »

Les også
Konami har annonsert en ganske obskur retrokonsoll
Les også
Sega har tatt over kontrollen av produksjonen – avslører lanseringsdato
Les også
30 spill du kan nyte uten at dagen trenger å forsvinne helt
Les også
The C64 Mini: Nostalgien kan redde mye, men ikke dårlig maskinvare
Les også
Sega kaster seg på retrobølgen: Lanserer Mega Drive Mini
annonse

Les også