Nyhet

Nissan ser for seg enorm rekkevidde for sin nye konseptbil

Under en pågående bilmesse i Detroit viste Nissan frem sitt nye elbilkonsept. Med denne bilen håper selskapet å få en fot innenfor den mer luksuriøse delen av bransjen – hvor Tesla per i dag er kongen på haugen, melder Electrek.

Konseptmodellen kan blant annet by på en helt egen løsning for baksetet i bilen, samt høy ytelse i form av mye hestekrefter og ikke minst lang rekkevidde – over 60 mil for å være presis.

Her kan du videoen av den nye bilen. Artikkelen fortsetter under videoen:

Over 60 mil rekkevidde

Bilen har et futuristisk utseende

Fremtiden for biler er ventet å bli autonom, og ikke uventet skal også dette konseptet ta sikte på å bli selvkjørende. Enn så lenge kreves det mange flere puslebiter på plass innen det vil fungere.

Samtidig så sikter Nissan seg inn på lage en sportssedan som skal ha rikelig med ytelse, slik også Tesla har for vane å fylle sine biler med.

Bilen skal angivelig få firehjulstrekk, og totalt skal 483 hester og rundt 800 nm med dreiemoment gi deg godt med krefter. Uten at det kommer frem noen konkrete tall for hvor fort bilen vil akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen.

Bilen skal videre få en batteripakke på 115 kWh, hvilket igjen skal gi en rekkevidde på 380 miles, eller rundt 610 kilometer mellom hvert besøk til ladestasjonen.

Futuristisk utseende

Interiøret er også spenstig

Konseptbiler pleier som regel å ha et tøft utseende som er fremtidsrettet, og denne modellen fra Nissan er ikke noe unntak.

Utvendig er bilen preget av rene linjer og store felger. Hele 22 tommer for å være presis. I tillegg har bilen et lys foran og bak som vil endre seg etter som hvilken modus den står i. Altså vil den vise bilister rundt seg om den er i autonom modus eller ei.

Slik ser dashbordet ut.

Innvendig er bilen preget av mange skjermer, samt et spesielt, lite ratt. Bilen har også en utradisjonell løsning på settene bak, hvor du kan velge om du vil ha plass til tre eller én person. Du kan nemlig slå ned de to sidesettene slik at én person kan sitte i midten med ekstra godt armslag.

Flere satser på å ta skalpen til Tesla:
GM satser friskt med Cadillac »

(Kilde: Electrek, The Verge)

Les også
Her er Cadillacs første elbil
Les også
Testsjåfør har prøvd nye Tesla Roadster: – Denne blir et skikkelig våpen
Les også
Nissan bekrefter: Skal produsere en crossover-Leaf
annonse