Apple TV får bank på hjemmemarkedet

I USA er to av konkurrentene langt mer populære.

Det finnes mange løsninger som lar deg se digitalt innhold på TV-en, men det er ikke mange produkter som er like populære og enkle å bruke som Apple TV. Slik var det i det minste frem til ganske nøyaktig ett år siden, da Google lanserte sin medieplugg Chromecast.

For selv om Apple TV har et godt fotfeste etter å ha vært i markedet helt siden 2007, hadde Googles nye medieløsning også et par klare fordeler, da kanskje spesielt i form av pris og størrelse.

Google Chromecast selger godt.Foto: Google

For med en prislapp som ligger godt under halvparten av en Apple TV, kan nesten hvem som helst ta seg råd til en Chromecast. Og skal vi tro markedsundersøkerne ved Parks Associates, som har sett på fjorårets salg på det amerikanske markedet, er det også noen millioner mennesker som har gjort det.

I løpet av det halve året Chromecast var i salg i fjor – som jo også kun var i USA – gikk det da ifølge Parks med rundt 3,8 millioner Chromecast-pinner, mens Apple ikke fikk unna mer enn litt over to millioner TV-bokser på samme marked gjennom hele 2013.

En annen strømmekonkurrent på er Roku, som gjennom fjoråret skal ha sendt ut i omtrent like mange av sine enheter på det amerikanske markedet som det gikk av Chromecast. Altså 3,8 millioner der også.

Forsprang til Apple TV

Sett i et litt større og globalt perspektiv er det likevel fremdeles Apple TV som troner på toppen av strømmehaugen. Gjennom årene skal de ha solgt hele 20 millioner av sin populære TV-boks verden over.

Men dette forspranget kan fort vise seg å ikke holde så veldig lenge mot Roku og Googles Chromecast. Roku, som også er tilgjengelig i Canada, Storbritannia og Irland, har allerede solgt 8 millioner enheter. Og mens Chromecast riktignok er helt i startgropa, snakker vi om 3,8 millioner eksemplarer på et halvt år med tilgjengelighet kun i USA.

I dag er Chromecast å få i 19 land.

Når 2014 er over kan derfor Apples forsprang fort vise seg å være spist opp. Men nå har heller ikke Apple oppdatert sin TV-boks siden mars måned i 2012 – kanskje de vil komme sterkt tilbake med en ny modell senere i år?

Vi ble overbevist av Chromecast:
Googles vidunderpinne er et enkelt kjøp >>>

Kilde: Gigaom

Les også
- Helt ny Apple TV kommer i sommer
Les også
Apple skal trolig lansere en egen nett-TV-tjeneste
Les også
Nå kan Apple TV strømme musikk fra Beats Music
Les også
Apples første datamaskin skal selges for gigantsum
Les også
Nå kan du se alt fra NRK på Apple TV
Les også
Google Chromecast skal bli enda bedre
Les også
Slik får du mer glede av Google Chromecast
Les også
5 smarte triks som gjør Google Chromecast bedre
Les også
Apple TV har blitt oppdatert
Les også
Denne skal gi Chromecast hard konkurranse
Les også
Google Chromecast: Googles vidunderpinne er årets enkleste kjøp
Les også
Vi har jailbreaket Apple TV
Les også
Apple TV: Liten, lekker og lynrask
annonse