Nyhet

88 000 enorme bilder viser flyplassen fra nytt perspektiv

Se 1000 fly lande og ta av på tre minutter.

Det har blitt stadig mer vanlig å se «Timelapse»-videoer på nettet, men vi lar oss fortsatt imponere av de hypnotiske bevegelsene slike videoklipp får frem. Denne gangen er det Dubais internasjonale flyplass som har blitt avbildet og fotografert, og resultatet er godt.

Enorm jobb

Timelapse-videoer blir laget ved å ta tusenvis av stillbilder over en lang tidsperiode, for å så sette dem sammen til en video - gjerne ved å vise 24 eller 30 bilder i sekundet. I dette tilfellet er det imidlertid ikke bare brukt ett kamera, men fire kameraer med ekstreme vidvinkelobjektiver. Dette har gjort at de har klart å fange hele flyplassen på film over et helt døgn.

Det ble tatt 88 000 bilder i løpet av 30 timer, som senere ble limt sammen til 22 000 panoramabilder. Det er disse superbrede fotografiene som blir vist i filmen - én etter én.

I videoen under har de "bare" brukt 24 timer av klippene, for å vise hvordan et helt døgn ser ut på flyplassen. I løpet av videoen snurrer flyplassen nøyaktig to runder, og det lange terminalbygget kan brukes som enorme klokkearmer som viser tiden.

Se den utrolige videoen under, og legg merke til at du kan stille oppløsningen helt opp til 4K hvis du har en enorm skjerm:

Du kan også sjekke ut en interaktiv video av flyplassen på Dubai360, som lar deg flytte kameraet rundt selv, og zoome inn på detaljer.

Vil du prøve selv?
Se så mye arbeid som ligger bak en timelapse-video »

(Kilde: Dubai360 via Gizmodo)

Les også
Fotograf laget utrolig surfevideo med kamera til over 900 000 kroner
Les også
Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K
Les også
Ny Instagram-app lar deg enkelt lage fjellstabile videoer
Les også
Her skytes måneraketten ut – sett med 500 bilder per sekund
annonse