Til hovedinnhold
NyhetSony har akkurat sluppet sin Google Glass-konkurrent

Her er Sonys smartbriller

Nå kan du forhåndsbestille utviklerversjonen.

Microsoft, Samsung og Sony har alle sine egne konkurrenter til smartbrillene Google Glass, og nå har Sony åpnet for forhåndsbestillinger av sin variant i Tyskland og Storbritannia.

Det er imidlertid ikke forbrukervarianten man kan kjøpe, men en variant ment for utviklere. Den kalles SmartEyeglass Developer Edition SED-E1.

Augmentert virkelighet med Sonys smartbriller.

Prisen i Storbritannia er 620 britiske pund, altså litt over 7200 kroner. I Tyskland koster brillene 800 euro, som er nesten 6900 kroner. Litt billigere der, med andre ord.

Brillene og kontrolleren. Foto: Sony

Forhåndsbestillinger vil snart åpnes for Japan og USA også, og i løpet av mars skal brillene lanseres i ti land. Listen inkluderer Sverige, men ikke Norge.

Hva skal du så med smarte briller? Sony peker på muligheten til å få statistikk opp direkte på brillene når du er på fotballkamp. Du kan også få reisebeskrivelse i sanntid når du befinner deg i ukjente strøk.

Spesifikasjoner og batteritid

Potensielle bruksområder. Foto: Sony

Brillene styres ved hjelp av en kontroller, som har innebygd mikrofon og en trykksensitiv plate for navigasjon. Den har også høytaler. Kontrolleren er koblet til brillene med ledning.

Sonys briller skilter blant annet med CMOS-bildesensor, akselerometer, gyroskop, elektronisk kompass, lyssensor og mikrofon på listen over spesifikasjoner.

Med det integrerte kameraet kan du ta bilder med 3 megapikslers oppløsning, samt video i VGA-kvalitet (640 x 480 piksler).

Du er nødt til å ha en Android-dings med Android versjon 4.4 eller bedre for å bruke dem.

Sonys smarte briller veier 77 gram uten å regne med kabelen og kontrolleren. De er 180 millimeter brede, 39 millimeter høye 182 millimeter lange når du har brettet dem ut.

Oppløsningen på brilleglassene er 419 piksler (høyde) x 138 piksler (bredde). Selve brilleglasset er 3 millimeter tykt. Tekst- og bildeelementene vil du se i grønt.

Du kan bruke brillene i uavbrutt i 180 minutter før de går tom for strøm, sier Sony. Dette tallet avhenger imidlertid av at du ikke bruker kameraet, og ikke stiller på lysstyrken.

Du bør forøvrig tenke deg om før du bruker smarte briller
Forskere mener det er like farlig å bruke smartbriller som mobiltelefon når du kjører bil »

(Kilde: Sony via The Next Web)

annonse