Til hovedinnhold

– Texas får en åtte kilometer lang Hyperloop-testbane

Disse «togene» skal gå i 1200 kilometer i timen.

Elon Musk

For halvannet år siden avslørte milliardærgründer Elon Musk planene om å bygge et helt nytt transportsystem kalt Hyperloop. Fremkomstmiddelet skal i teorien klare å nesten komme opp i Mach 1-hastigheter, anslagsvis rundt 1200 kilometer i timen nede på bakken. Hyperloop er ment å erstatte togforbindelser mellom byer på sikt.

Nå melder Elon Musk, bedre kjent som mannen bak Tesla Motors, PayPal og SpaceX, at han vil bygge en åtte kilometer lang test-bane for Hyperloop, ifølge Wall Street Journal. På sin Twitter-konto skriver han at denne mest sannsynlig kommer til å bli bygget i delstaten Texas. Videre skriver Musk at testbanen vil gjøres tilgjengelig for studenter og selskaper som ønsker å være med på utviklingen av den nye teknologien.

Hyperloop kan minne om et høyhastighetstog, bare at det ikke går på skinner. Isteden skal banen bestå av lange stålrør, og togsettene vil bli erstattet med kapsler. Hver av kapslene skal kunne frakte 28 mennesker.

Les mer om Hyperloop-teknologien her »

Gir pengestøtte for å forhindre farlige roboter

I tillegg meldte Musk på Twitter at han støtter en organisasjon som vil forhindre at roboter og datamaskiner blir farlige i fremtiden. Han gir en donasjon på 10 millioner dollar til The Future of Life Institute.

Pengene vil gå til et globalt prosjekt som skal fremme sikkerhet for menneskeheten i utviklingsmiljøer som driver med kunstig intelligens (AI).

Det er kjent fra før at dette er en stor bekymring for ham:
Elon Musk er redd at datamaskiner kan bli for smarte »

(Kilder: Wall Street Journal, Twitter)

annonse