Tek.no

Nyhet

Italiener skal bo på et isfjell til det smelter

Her ser du boligen hans.

Shutterstock/Survival Capsule/montasje
17 Apr 2015 18:00
annonse

Da vi skrev om Survival Capsule i fjor, var det på grunn av utviklerens klokkertro på at disse runde, flytende kapslene potensielt ville kunne redde liv under en tsunami. Nå ser det derimot ut til at kapselen aller først vil bli brukt av en italiener som ønsker å bo inntil et år på et isfjell utenfor Grønland, melder Gizmodo.

Italieneren heter Alex Bellini og kaller seg både eventyrer, mentaltrener, foredragsholder og forfatter på sin egen nettside. Målet med turen, som skal vare i rundt et år, skal være å se hvordan han reagerer mentalt og fysisk på en slik krevende situasjon. Han vil jo tross alt være temmelig isolert i overlevelseskapselen sin, som han blir nødt til å oppholde seg i mesteparten av tiden.

Bellinis plan er å finne et egnet isfjell utenfor Grønland, og etablere en slags leir der med sin spesialtilpassede Survival Capsule. Så skal han flyte med isfjellet ut til havs, hvor det vil gradvis smelte.

Spesialtilpasset overlevelseskapsel

Bellini vil spesialtilpasse en av disse kapslene for ekspedisjonen sin. Foto: Survival Capsule

Mer

Italieneren har bestilt en Survival Capsule som opprinnelig har plass til 10 personer. Ni av setene skal imidlertid rives bort for å gjøre plass til blant annet 300 kilo mat, en treningssykkel og en uttrekkbar seng. I tillegg vil solcellepaneler og en slags turbin sørge for at han får tilgang til strøm.

annonse

Ekspedisjonen skal etter planen begynne i desember 2016, så fremt Bellini klarer å samle inn 50 000 euro.

Inspirert av luftskipstyrten på Svalbard i 1928

Til nettsiden Outsideonline forteller Bellini at han fikk ideen til isfjelleventyret da han padlet på tvers av Stillehavet i 2008 (Jepp, han har erfaring med krevende ekspedisjoner fra før!). Den gang tenkte han nemlig på den italienske eventyreren Umberto Nobile, som i 1928 styrtet et luftskip på Svalbard. Nobile og mannskapet som overlevde styrten, måtte klare seg i flere uker i de ugjestmilde omgivelsene før Nobile og noen av de andre omsider ble reddet.

– Alle eventyr er basert på hypoteser, noe som kan avvike kraftig fra virkeligheten. En eventyrer må tilpasse seg de omgivelsene han møter, sier Bellini til Outsideonline.

Den norske eventyreren og folkehelten Roald Amundsen døde for øvrig i redningsaksjonen etter nettopp Nobile. To år tidligere hadde de to flydd over Nordpolen sammen med luftskipet «Norge», et luftskip som Nobile bygget.

Vi får håpe det ikke ender med en like dramatisk redningsaksjon etter Bellini i hans Survival Capsule.

Vil du vite mer om kapselen han skal bo i?
Se video av Survival Capsule her »

(Kilder: Gizmodo, Alexbellini.com)

annonse

Les også