Nyhet

Denne LCD-TV-en blir like tynn som en iPhone 6

LG med oppsiktsvekkende spinkle modeller.

Det er nok mobilprodusentene som i utgangspunktet er mest opptatt av tykkelsen på produktene sine, og på TV-fronten er det gjerne høy oppløsning og bildekvalitet som er hovedfokuset for de fleste. Nå har imidlertid sørkoreanske LG for alvor også bragt tykkelsesfikseringen inn på TV-arenaen.

I en fersk pressemelding har selskapet nemlig kunngjort et par nye og bemerkelsesverdig magre TV-modeller, som skal vises frem under den kommende CES-messen i begynnelsen av januar.

7,5 millimeter

Den nye serien har fått navnet «Art Slim» og er til tross for sin svært slanke profil ikke OLED-TV-er, men derimot vanlige LCD-modeller. Serien består av en 65-tommers modell og en 55-tommers modell, hvorav den første har en tykkelse på bare 8,2 millimeter, mens lillebroren har en livvidde på enda mer imponerende 7,5 millimeter.

De nye «Art Slim»-TV-ene blir omtrent like tynne som iPhone 6 Plus og LGs OLED-TV 55EC930V, som her sammenlignes.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

For å sette dette i perspektiv har den nye iPhone 6 Plus en tykkelse på 7,1 millimeter, noe som altså betyr at den spinkleste Art Slim-TV-en kun blir marginalt tykkere enn Apples nye telefon. Det innebærer også at TV-en har omtrent samme tykkelse som LGs OLED-modell 55EC930V, som også ligger på rett rundt 7 millimeter.

Ifølge LG ligger tykkelsen på en gjennomsnittlig, 55-tommers LCD-TV på cirka 30 millimeter, som betyr at selskapet har klart å høvle bort så mye som 75 prosent på sin nye modell. LG skriver i pressemeldingen at de oppnådde dette ved å blant annet «smelte» bakpanelet til selve LCD-modulen sammen med det ytre bakdekselet på TV-en.

Lav vekt

For å sikre at bakdekselet er robust nok har LG i tillegg benyttet aluminiumkompositt-materialer, som ifølge selskapet også gjør det enklere å konfigurere designet til bakdekselet ved bruk av ulike farger og mønstre. Det er uvisst hvorvidt dette betyr at man kan «skreddersy» dekselet etter eget ønske.

I tillegg til den tynne profilen skal Art-Slim-serien også ha betydelig lavere vekt enn konkurrentene. 55-tommeren og 65-tommeren veier henholdsvis 10,4 og 16,2 kilogram, som ifølge LG er rundt 25 prosent enn andre TV-er på markedet av tilsvarende størrelse.

Flere detaljer, inkludert informasjon om pris og tilgjengelighet, får vi nok under CES-messen, hvor LG altså skal avduke de nye TV-ene.

LG er også i ferd med å forbedre 4K-TV-ene sine: Neste år kommer 4K-modellene med «quantum dot»-teknologien »

(Via Cnet)

Les også
Dette er kvanteprikkene som skal gi LCD-teknologien nytt liv
Les også
Nå blir 4K-TV-ene enda bedre
Les også
Dette er verdens tynneste mobiltelefon
Les også
LG 55EC930V: En billig OLED-TV som gnistrer av kvalitet
annonse