Tek.no

Nyhet

Android market åpner for operatør-betaling

Ole Harald Nafstad Inside Telecom

Apples krav om å kontrollere hele økosystemet rundt iPhone har skapt dype bekymringsrynker hos teleoperatørene. Blant Apples absolutte krav har vært at betalingen foregår igjennom Apples system, og ikke via mobilregningen.

Dette bidro til at musikktjenesten Wimp måtte utsette lanseringen av sin iPhone-versjon tidligere i år.

Google har på samme måte benyttet, Google Checkout, til sin Android-butikk i USA. I Norge og mange andre land har butikken kun vært åpne for gratis, reklamebaserte programmer frem til nå.  

Endrer utvikler-regler
Endringer i utvikler-reglene for Android-programmer viser at selskapet er i ferd med å utvide betalingsmulighetene. Det innebærer at mobiloperatørene, som inntil nylig hadde en gullkantet forretning i å levere ringetoner og andre innholdstjenester, igjen kan få en plass i verdikjeden.

Endringene antyder at Google ikke har oppnådd suksessen de har ønsket med Checkout. I følge RCR Wireless har det vært en skepsis blant utviklere og utgivere overfor Googles eksisterende løsninger.

- Etter å ha forsøkt å endre det amerikanske markedet, med en annen innfallsvinkel til betaling, virker det som Google nå kaster inn håndkleet og omfavner eksisterende betalingssystemer, skriver RCR Wireless.

Der Apple bygde sin app-store suksess oppå Itunes-butikken, tyder mye på at Google har mislykkes i å gjenopplive sin butikk-løsning, Google Checkout.

Endringen vil først få betydning i det norske markedet når Google åpner Android markets for betaling fra norske brukere.
Artikkelen er levert av Inside Telecom.
LES OGSÅ: Ingen vet når Android Market åpnes

Les også
Nå kommer Playstation-mobilen
Les også
Telenor med app-store i 2011?
Les også
Android 2.2 til HTC Desire snart?
Les også
Ukens app: Trafikanten
Les også
Ingen vet når Android Market åpnes
annonse

Les også