Til hovedinnhold

Slik blir nye Android Market

Innen to uker vil det skje vesentlige forandringer i Android Market.

Det innebærer blant annet at prøvetiden når du kjøper apps blir kuttet fra 24 timer til kun et kvarter. I tillegg vil Android tillate større installasjonsfiler, noe som kan føre til at vi får apps med bedre grafikk eller flere funksjoner enn før. Apps i Android Market vil også deles inn etter aldersgrense.

Fra offisielt hold har også Eric Chu i Android-teamet beskrevet den nye versjonen av applikasjonsbutikken i et innlegg på Androids utviklerblogg.

Her kommer det frem at såkalte Widgets - små programmer som kan festes til hjemmeskjermen - og Live Wallpapers nå blir å finne i egne kategorier. Flere kategorier for populære apps og spill vil komme etter hvert.I tillegg vil promoterte apps synliggjøres bedre på toppen av skjermen.

Når du klikker deg inn på en app i Android Market vil du etter oppdateringen få all informasjon presentert på én side i stedet for i ulike faner.

Google begrunner for øvrig nedkuttingen av prøvetiden til 15 minutter med at "de fleste som refunderer en app gjør det i løpet av få minutter", samt at det blir enklere for utgiverne å drive et mer effektivt salg av apps.

Chu lover også flere forbedringer i Android Market de kommende ukene og månedene som vil komme både utviklere og brukere til gode.
Les også: - Tusenvis av mistenkelige apps i Android Market

Mer om
annonse