Tek.no

Nyhet

Våre 15 favoritt-apps til Android

6 Sept 2010 06:00

Våre 15 favoritt-apps til Android

(Artikkelen ble første gang publisert 18. august) Det begynner å bli mange app-er i Android Market. Desverre er det kun de gratis utgavene som er tilgjengelig her til lands, men flere av dem er verdt å laste ned. Her har vi plukket våre 15 favoritter.
(Når Google åpner for betalingsapplikasjoner i Norge er ennå uvisst, men det er mulig - om enn ulovlig - å laste ned "paid apps" via pirat-aktører.)

Se hvem som ringer (Gule sider) - telefonkatalog

Denne appen har blitt en stor hit på iPhone, og Android-versjonen fungerer likedan. Her kan du søke med telefonnumre, navn eller adresser for å finne kontaktinformasjon til privatpersoner og bedrifter.

Applikasjonen inkluderer en funksjon som kalles "Se hvem som ringer". Den søker automatisk opp navnet når et ukjent nummer ringer deg.

Posten - pakkesporing, åpningstider, postkontor

Denne nye, norske Android-appen har raskt blitt en av våre favoritter. Venter du en pakke kan du nå spore sendingen direkte på mobilen i stedet for å gå på internett, og det kan være nyttig til tider.

Du kan også slå opp hvor nærmeste postkontor ligger og se hvor lenge det holder åpent. Postkontorene vises tydelig i Google Maps hvor du også kan få kjøreanvisninger.

Les mer om Sporing (Posten)
LES OGSÅ: Android-virus kan blakke deg

IMDb - Internet Movie Database, filmfakta

Er du hekta på filmfakta er dette utvilsomt appen for deg. Internet Movie Database (IMDb) byr på massevis av trivia om all verdens filmer og skuespillere, men også brukervurderinger og små filmanmeldelser.

Lurer du på hvilken kinofilm du skal se, eller får tips om en bra TV-serie av en kollega, kan du for eksempel kjapt sjekke snittkarakteren på IMDb. Dette gir en god indikasjon på hva andre brukere synes om filmen eller serien.

Les mer om IMDb

Google Goggles - søk med kameraet

Bak operativsystemet Android står som kjent Google, og de har laget flere artige applikasjoner som kan lastes ned gratis i Android Market. En av dem er Google Goggles, som lar deg ta bilder av alt fra steder og ansikter til bygninger og søke frem hva det er på Google.

Dessverre hender det ganske ofte at du ikke får frem et relevant søkeresultat, men i enkelte situasjoner fungerer appen veldig bra. Et galleribesøk kan for eksempel bli litt mer levende hvis du bruker Google Googles til å ta bilde av maleriene og dermed få frem info om maleren og motivet.

Les mer om Google Goggles

Google Sky Map - utforsk stjernehimmelen

Hvis det bor en liten Knut Jørgen Røed Ødegaard i deg, så kan Google Sky Map være tingen. Denne appen lar deg utforske stjernehimmelen på mobilen, enten ved å peke i retning av en stjerne på nattehimmelen eller ved å navigere deg rundt med pekefingeren. Du kan også søke etter stjerner eller galakser.

Les mer om Google Sky Map
LES OGSÅ: Ny Facebook-app til Android

 SE 5 FLERE FAVORITT-APPS PÅ NESTE SIDE

Les også