Til hovedinnhold

Våre 15 favoritt-apps til Android

Våre 15 favoritt-apps til Android

(Artikkelen ble første gang publisert 18. august) Det begynner å bli mange app-er i Android Market. Desverre er det kun de gratis utgavene som er tilgjengelig her til lands, men flere av dem er verdt å laste ned. Her har vi plukket våre 15 favoritter.
(Når Google åpner for betalingsapplikasjoner i Norge er ennå uvisst, men det er mulig - om enn ulovlig - å laste ned "paid apps" via pirat-aktører.)

Se hvem som ringer (Gule sider) - telefonkatalog

Denne appen har blitt en stor hit på iPhone, og Android-versjonen fungerer likedan. Her kan du søke med telefonnumre, navn eller adresser for å finne kontaktinformasjon til privatpersoner og bedrifter.

Applikasjonen inkluderer en funksjon som kalles "Se hvem som ringer". Den søker automatisk opp navnet når et ukjent nummer ringer deg.

Posten - pakkesporing, åpningstider, postkontor

Denne nye, norske Android-appen har raskt blitt en av våre favoritter. Venter du en pakke kan du nå spore sendingen direkte på mobilen i stedet for å gå på internett, og det kan være nyttig til tider.

Du kan også slå opp hvor nærmeste postkontor ligger og se hvor lenge det holder åpent. Postkontorene vises tydelig i Google Maps hvor du også kan få kjøreanvisninger.

Les mer om Sporing (Posten)
LES OGSÅ: Android-virus kan blakke deg

IMDb - Internet Movie Database, filmfakta

Er du hekta på filmfakta er dette utvilsomt appen for deg. Internet Movie Database (IMDb) byr på massevis av trivia om all verdens filmer og skuespillere, men også brukervurderinger og små filmanmeldelser.

Lurer du på hvilken kinofilm du skal se, eller får tips om en bra TV-serie av en kollega, kan du for eksempel kjapt sjekke snittkarakteren på IMDb. Dette gir en god indikasjon på hva andre brukere synes om filmen eller serien.

Les mer om IMDb

Google Goggles - søk med kameraet

Bak operativsystemet Android står som kjent Google, og de har laget flere artige applikasjoner som kan lastes ned gratis i Android Market. En av dem er Google Goggles, som lar deg ta bilder av alt fra steder og ansikter til bygninger og søke frem hva det er på Google.

Dessverre hender det ganske ofte at du ikke får frem et relevant søkeresultat, men i enkelte situasjoner fungerer appen veldig bra. Et galleribesøk kan for eksempel bli litt mer levende hvis du bruker Google Googles til å ta bilde av maleriene og dermed få frem info om maleren og motivet.

Les mer om Google Goggles

Google Sky Map - utforsk stjernehimmelen

Hvis det bor en liten Knut Jørgen Røed Ødegaard i deg, så kan Google Sky Map være tingen. Denne appen lar deg utforske stjernehimmelen på mobilen, enten ved å peke i retning av en stjerne på nattehimmelen eller ved å navigere deg rundt med pekefingeren. Du kan også søke etter stjerner eller galakser.

Les mer om Google Sky Map
LES OGSÅ: Ny Facebook-app til Android

 SE 5 FLERE FAVORITT-APPS PÅ NESTE SIDE

Favoritt-apps #2


Dog Whistle - lokker hunden, plager kollegaer

Har du hund har du kanskje også erfaring med hundefløyte. Med en god del trening kommer hunden din når du blåser i fløyta som avgir en høyfrekvenstone. Applikasjonen Dog Whistle skal gjøre samme nytten, og den får i alle fall min Pinscher-valp til å stoppe og sette hodet på skakke en gang i blant..

Men vi må advare deg: Den skjærende, skingrende, høye tonen er minst like upopulær blant kollegear som den forhatte vuvuzelaen som ødela fotball-VM 2010, så Dog Whistle blir neppe en hit på kontoret.

Shazam - hva heter låta du hører på?

Hører du mye på radio kan applikasjonen Shazam være midt i blinken for deg. Applikasjonen gjenkjenner melodier og lydopptak og søker opp hvilken sang det er. Dette fungerer også hvis du hører en kul låt på et utested.

Ulempen er at du ikke kan synge eller nynne melodien selv - det være ekte vare for at tjenesten skal fungere.

Yr.no Widget - værvarsel

En "Widget" er en liten applikasjon som vises på hjemmeskjermen. Yr.no tilbyr vær-widgets i forskjellige størrelser, med eller uten klokke, og det øker sjansen for at du vil finne en som passer ditt oppsett på hjemmeskjermen.

Du kan manuelt velge steder du vil ha varsel for, eller få værvarsel for stedet du befinner deg. Da bør GPS være aktivert for å få et mest mulig nøyaktig resultat.

Trafikanten - kollektivt i Oslo/Akershus (sanntid)

Bruker du buss, t-bane eller trikk i Oslo eller Akershus er denne applikasjonen uunnværlig. Planlegg reiseruten din kjapt og effektivt, eller få frem sanntidsinformasjon på stasjoner og holdeplasser i nærheten.

Tjenesten Trafikanten på nett har lenge vært populær blant folk i Oslo og omegn, men det er på mobilen den virkelig kommer til sin rett.

Les mer om Trafikanten

FXware Currency - valutakalkulator

Det finnes flere brukbare valutakalkulatorer i Android Market, men vi har i alle fall positiv erfaring med FXware Currency.

Brukergrensesnittet er enkelt. Valutakursene oppdateres fortløpende.
 

 DE 5 SISTE ANDROID-FAVORITTENE VÅRE FINNER DU HER

Favoritt-apps #3

Bubble - vater

Et vater kan alltids være praktisk å ha med seg, og vater-appen Bubble til Android gjør nytten. Det blir kanskje ikke like nøyaktig som med et ekte vater, men du kan kalibrere mobil-vateret etter en rett flate og dermed få et godt resultat.

Bubble utklasser øyemål når rett skal være rett.

Google Translate - oversetter språk

Du behersker kanskje norsk og engelsk, samt et tredje språk, men utover det vil nok de fleste av oss slite. Selv om engelsk snakkes og skrives over hele nesten hele verden kan du fort støte på mennesker som du ikke klarer å forstå.

Applikasjonen Google Translate oversetter ord og fraser fra ditt morsmål til et fremmed språk. Ord og setninger på enkelte språk kan telefonen uttale for deg med en digitalisert stemme, såkalt "text-to-speech".

Robo Defense FREE - avhengighetsskapende spill

Dette er på en måte en avansert variant av barneleken Hauk og due. Med andre ord, du skal forhindre at robotene kommer seg fra den ene til den andre siden av brettet. Dette gjør du ved å bygge forskjellige typer tårn. Det høres veldig enkelt ut, men det er samtidig et forbausende morsomt og avhengighetsskapende spill.

I Android Market finner du foreløpig bare gratisversjonen, som har en del begrensninger. Fullversjonen av Robo Defense blir å finne som kjøpeapplikasjon når Market åpnes i Norge.

ConvertPad - måleenheter

SI-systemet er verdens mest utbredte målesystem, og er det som brukes i Norge. I for eksempel USA brukes blant annet fahrenheit, miles, ounces og foot i stedet, og det var være forvirrende for oss nordmenn.

Med applikasjonen ConvertPad kan du kjapt regne om feet, fahreinhetit og gallons til henholdsvis meter og celsius til liter ned et par kjappe tastetrykk. Dette fungerer bra, men brukergrensesnittet burde vært noe bedre.

FactBook - fakta om alle land

Dette er en liten juvel i Android Market. Med FactBook finner du interessant og relevant fakta om verdens nasjoner, og du kan sammenligne forholdene med ditt hjemland. Visste du for eksempel at det er 115 land i verden med et høyere folketall enn Norge?

Landslagstrener Egil "Drillo" Olsen er en kløpper på denne typen fakta, men med FactBook kan du sette fast selv ham.
LES OGSÅ: 20 iPhone-apps vi elsker

Mer om
annonse