Til hovedinnhold

Så mye koster nye Nokia N8

Det begynner å bli lenge siden forventningene til en Nokia-mobil har vært så høye som for den kommende modellen Nokia N8-00. Den er på en måte iPhone-inspirert i fasongen, i likhet med mange andre nyere mobiler, men det mest interessante er at den kjører det splitter nye operativsystemet Symbian ^3

Dette skal ifølge Nokia bli en sterk utfordrer til Android OS.

Spørsmålet er nå om Nokia kan innhente noe av det tapte med denne modellen. Det får vi straks svar på, for Nokia N8 ventes i norske butikker om et par ukers tid.

Medio september
Varelinjen for Nokia N8 har allerede dukket opp i diverse nettbutikker. De fleste nøyer seg med å skrive kun "ubekreftet" som leveringsdato, mens Ludo Megastore har satt "ubekreftet 13.09.2010". Det kan i alle fall være en grei pekepinn.

I tillegg melder svenske Mobil.se at man kan legge inn bestilling på Nokia N8 i Nokias egen nettbutikk fra og med neste uke. Her oppgis også september som leveringstid.

Les også: Her er Nokias neste flaggskip (N9)

Pris
Mange vil nok mene at N8 burde vært lansert for lengst, og at det nye flaggskipet allerede er forbigått av for eksempel Samsung Galaxy S, Apple iPhone 4 eller HTC Desire når det gjelder spesifikasjoner.

Den gledelige nyheten er at Nokia N8 er rundt en tusenlapp billigere enn to av disse. Via tjenesten Prissøk finner vi at den laveste prisen ligger på 3 699 kroner uten abonnement.

Foruten Sybmbian ^3 kan Nokia N8 skilte med HD-opptak i 720p, et 12-megapikselkamera, samt en 3,5-tommers ripesikker AMOLED-skjerm.

Les mer om Nokia N8-00 her

Mer om
annonse