Tek.no

Nyhet

Norges mest populære abonnement

iStockphoto/montasje V.Haugen, Amobil.no
Vegard Haugen
23 Sept 2010 13:03

Ifølge Post- og teletilsynet er det for tiden 18 mobiloperatører på det norske privatmarkedet.

I praksis betyr det at du som kunde har svært mange abonnementer å velge mellom - fra en lang rekke gode operatører.

Vi har fått 11 mobiloperatører til å avsløre hvilket abonnement som er mest populære hos dem, og hvorfor.

Hopp til din operatør: Telenor, NetCom, Tele2, Chess, One Call, djuice, Ludo Mobil, Talkmore, Lebara, Call Norwegian, Xito.

Telenor: Fortsatt FriHet

- Det er nok fortsatt FriHet som er vårt mest populære abonnement, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

- Det er flere årsaker til at abonnementet er så populært: det har ingen månedspris, lave brukspriser, mulighet til å kjøpe billig telefon og tilgang til FriFamilie. FriHet er blitt enda mer attraktivt gjennom mulighet til å bygge på med datapakker (MobilSurf) og SMS-pakker, legger han til.

Les også: - Takk, iPhone, takk, Android

NetCom: Fleksibel bestselger


- FlexiTalk er helt klart vår bestselger, først og fremst på grunn av fleksibilitet, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

- Du velger selv om du vil ha med telefon og surfepakke, eller om du kun vil ha abonnement uten månedspris og med lave ringepriser, sier han videre.

Les også: Nå er det slutt på sjokkregningene

Tele2: Mest kjente abonnement?


- Tele2 Champion er fortsatt vårt mest populære abonnement. Som jeg tidligere har fortalt viser egne undersøkelser at Champion er det mest kjente enkeltstående abonnementet i det norske markedet, hevder administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 overfor Mobilen.no.

- Jeg tror at årsaken er gode og enkle priser (39 øre både per minutt og per SMS). I tillegg kan Champion kombineres med Tele2s Familieløsning og alle andre tilleggstjenester, og abonnmementet gir også mulighet for subsidiert telefon. Sammen med vår sufepakke på 1 GB til kr 169 kroner er dette blitt et veldig populært tilbud til blant annet iPhone-kunder, sier Dyrnes.

Sniktitt: Tele2 Snapshot - Overvåk bikkja fra jobben

Chess: Aktive og bevisste kunder


- Chess sitt aller mest populære abonnement hittil i år er ChessOn Flex. Valgfriheten og de lave prisene de ulike pakkene gir har blitt godt mottatt i markedet. Vi ser at kunder er aktive og opptatt av sitt forbruk, de endrer pakker og bruker abonnementet akkurat slik vi hadde håpet. Den norske telekom-kunden har høy kunnskap og er blitt svært bevisst, spesielt smartphones brukerne.

- Som kunde har man stor frihet hos Chess, i tillegg har vi fordeler som ChessTirsdag på kino og TV2 sumo tilgjengelig for våre kunder. Dette har bidratt til å øke lojaliteten og populariteten til våre produkter. Vi har nå også halvert prisen på den største datapakken noe som kommer våre kunder til gode, sier Alvær videre.

Les også: Plukk og miks med Chess OnFlex

One Call: Øker datamengden om en uke


- Vårt mest populære abonnement er fortsatt Folkepakka. Grunnen er vel så enkelt som at med denne pakken får du dekket et forbruk som passer for veldig mange. 400 minutter og 400 sms for bare 199 kroner er en meget bra pris, sier salg & markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call.

- I tillegg får du med 10 MMS, og en svært god nyhet er at vi fra 1. oktober øker datamengden du får med i pakken fra 10 MB til 400 MB. Det gjør denne pakken meget gunstig for de aller fleste. Til info øker vi også datamengden på de andre pakkene våre fra 1. oktober. Full Pakke vil ha 500 MB data per måned (før 25 MB) og XXL 750 MB (før ikke noe data inkludert). Mange gode nyheter med andre ord, avslutter Sandaker.

Les også: One Call har best kundeservice

djuice: Gunstigere mobilkjøp


- Vår bestselger er djuice phone. Årsaken til at phone er vår bestselger, er at kundene har fått med seg at dette er en svært god ringeplan for de som ønsker seg en billig mobil som er billig å bruke, sier konstituert leder i djuice, Terje Honningsvåg, til Mobilen.no.

- Sammenlignet med typiske terminalabonnement fra våre konkurrenter, kommer djuice phone svært godt ut både på brukspriser og på totalprisen kunden ender opp med å betale for telefonen i løpet av 12 måneder. Vi får også tilbakemeldinger på at gunstige pakkepriser på data og muligheten til å betale ned telefonen med kun 75 kroner per måned oppleves som svært attraktivt, sier han videre.

Les også: Ny kurs for djuice

Ludo Mobil: Pakkepris mest populært


-Ludo Rød er det abonnementet som er mest populært, forteller viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil.

- Det ser ut til at det faller gunstig ut prismessig i forhold til hva gjennomsnittsbrukeren i Norge ønsker å bruke på mobil hver måned, forklarer Norstad.

Les også: Ludo først ute med iPad i Norge

Talkmore: Overraskende mange prisbevisste kunder


- Tidligere har kundene først og fremst valgt vårt Fastpris-abonnement. Dette er har dreid litt de siste månedene. For tiden er det Fastpris Mini de fleste kundene prefererer, sier daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore.

- Vi registrerer at kundene er blitt enda mer bevisste. Kunder som nå registrerer seg kombinerer ofte med forskjellige pakker som 1 000 SMS, datapakker og fastpris utland. Dette gjør at kundene får enda mer igjen for pengene hos Talkmore. Vi er litt overrasket over hvor bevisste og flinke mange mobilbrukere er blitt, men gleder oss over at de da blir enda mer fornøyde og forhåpentligvis mer lojale kunder, avslutter han.

Les også: Advarer mot å stole på Telepriser

Lebara: For Norge og Verden


- Vårt mest populære abonnement er Lebara Fastpris 199, som inkluderer 500 minutter, 150 SMS og 10 MB per måned - kombinert med svært gode priser per minutt til utlandet. Internasjonal SMS er også inkludert i pakken, sier administrerende direktør Hanne Løvstad i Lebara til Mobilen.no.

- Her får man kombinasjonen lave priser nasjonalt og lave priser til utlandet for et volum som passer for de fleste. Markedets beste tilbud, hevder Løvstad.

Les også: 10 ting du neppe visste om mobilmarkedet

Call Norwegian: Svever på forutsigbarhet og lavpris


- Vårt mestselgende abonnement er Lavpris Mobil. Vi ser at mange kommer til oss fra de store aktørene, og grunnene til dette er nok først og fremst at abonnementet har lave priser koblet med at det er forutsigbart og lettfattelig, hevder Salg & markedssjef Erik Haugen i Call Norwegian.

- I tillegg tjener kunden CashPoints på all mobilbruk som kan benyttes til flyreiser eller til å betale mobilregningen, samt at tilgang til Airport Wi-Fi er inkludert i prisen. Med andre ord: Lavpris Mobil har en god kombinasjon av både merverdi og lavere priser på samme tid, avslutter Haugen.

Les også: Take-off for Call Norwegian

Xito: Verv venner, ring gratis


- Vårt mest populære abonnement er Xito Best Friends som er vårt rimeligste abonnement. Her ringer en for kroner null til alle fasttelefoner og mobiltelefoner i Norge. Vårt dyreste abonnement ligger på topp av telepriser.no med god margin. Grunnen til at vårt rimeligste ikke ligger der er det at en må legge til tre venner eller kunder for å kunne få denne prisplanen, forklarer administrerende direktør Ove Vik i Xito.

- Årsaken til at dette er poulært er det at en ringer uten kostnad til mobiler og fasttelefoner i Norge, samt at kundene selv kan velge om de ønsker pakker med SMS og pakkedata. Vi har også mulighet for automatisk trekk fra betalingskort, på denne måten er det full automatikk, og kunden får ingen faktura eller må passe på å lade selv. Man kan overvåke og se forbruket sitt på min side, legger han til.

Les også: TEST: Norges beste kontantkort

Billigst for DEG

Det er på ingen måte sikkert at abonnementene som er mest populære også er de billigste for deg som mobilbruker. Som vi ofte påpeker er ringemønstre og mobilbruk veldig individuelt.

Du kan spare mye penger over et år - av og til flere tusenlapper - på å velge et abonnement som passer ditt ringemønster. Gratistjenesten Ringepriser hjelper deg med å finne de abonnementene som er billigst for deg.

Les også
NetCom spanderer kinobilletten din
Les også
Bytt operatør på dagen
Les også
Slik sjekker du eget forbruk
Les også
Sjekk Gyrills ubegripelige mobilregning
Les også
Verv venner til Talkmore for storrabatt
Les også
One Call kutter prisene
Les også
Ikke la deg lure i butikken
Les også
De 3 billigste mobil-abonnementene
annonse

Les også