Til hovedinnhold

iPhone er en "babe-magnet"

Glem røde roser og frokost på sengen, fra nå av trenger du kun en iPhone for å bli pikenes Jens! Det er i alle fall budskapet om vi tolker resultatene av en britisk spørreundersøkelse riktig. Ifølge pressemeldingen som er gjengitt på Earthtimes.com er det Phones 4u, et av Storbritannias ledende mobilutsalg, som står bak undersøkelsen.

Hele 54 prosent av 1 500 spurte - alle kvinner - svarte at de sannsynligvis ville være mer åpne for å date' en mann som hadde en iPhone, fremfor en som ikke hadde en slik. Det kanskje mest alarmerende er at antall spurte utgjør det vi kaller "et representativt utvalg" her i Norge, og dermed har en viss tyngde.

En av respondentene forklarte årsaken til at menn med iPhone var mer attraktive slik:

- Hvis han har en iPhone er han åpenbart intelligent og har masse penger.

Vi lar den marinere litt...

Undersøkelsen viser også andre lenker mellom "gadget geeks" og dating. Dingsenerdene er etter sigende flinkere på "grooming", altså hygiene, tannstell, frisyre etc., samt at de har god sans for humor og er lette å kommunisere med.

Hvis vi legger til en klype salt kan vi også melde at 37 prosent av kvinnene hevder at en mann med iPhone er mer pålitelig og at nesten samtlige av kvinnene nærmest garanterer en date nr. 2 ene og alene på grunn av at mannen bruker en mobiltelefon fra Apple.

- Det er bare noe ved en mann som er god med dingser som gjør ham mer pålitelig. Hvis han har råd til en iPhone, så må han jo være veldig flink i jobben sin også, sier Lucy, en 23 år gammel barneskolelærer.

Pressemeldingen fra Phones 4u konkluderer riktignok med at det er en myte at iPhone-brukere skal være så rike. En annen studie viste nemlig at Storbritannias iPhone-brukere hadde GBP £3 750 - drøyt 35 000 kroner - mindre å rutte med fra lønningsposen på et år.

Mer drama i kulissene
Den omstridte undersøkelsen og dertilhørende pressemelding fra Phones 4u har imidlertid blitt til det vi kan kalle en farse:Techcrunch plukket nemlig også opp pressemeldingen og dissikerte de noe tvilsomme resultatene fra undersøkelsen. Da kom både Phones4u og PR-byrået deres JCPR, på banen og benektet at de har sendt ut en slik pressemelding.  De hevder at dette ikke er godkjent av dem og følgelig ikke offisielt.

Etter mye om og men har Techcrunch funnet ut at det er Phones 4u-s markedsføringsbyrå Sticky Eyes som har sendt ut pressemeldingen, uten Phones 4u-s godkjennelse eller viten (!). Undersøkelsen stammer tilsynelatende fra en ukjent tredjepartsaktør, og det britiske mobilutsalget benekter å ha noe å gjøre med pressemeldingen som ble sendt ut.

Snakk om å tråkke i salaten...

Mer om
annonse