Til hovedinnhold

Nye iPhone i salg nå

Dermed blir mobiloperatøren en av de første i Norge som kan tilby den nye iPhone 3G S her på berget, over tre uker før Telenor og Netcom har sagt de vil levere den etterlengtede telefonen.

Koster penger

Tidligere har oslobaserte Webbutikken sagt de får inn 30 eksemplarer, men her var prisen stiv – 9 500 kroner for 16 GB-modellen og 10 800 for 32 GB-versjonen. Like dyrt blir det ikke med Network Norway, men prisene blir stive likevel.
Her må du ut med mellom 5 600 og 8 400 kroner for versjonen med 16 GB minne, mens 32 GB-versjonen vil koste mellom 6 750 og 9 500 kroner.
Prisene varierer avhengig av hvilket abonnement fra Network Norway du binder deg til, mens prisene på 8 400 og 9 500 kroner er for en ulåst versjon.

Stor prisforskjell

Hvilke priser Telenor og Netcom vil komme med er foreløpig ikke kjent, men med tanke på at amerikanske priser på 3GS er identiske med fjorårets norske 3G-priser er det ikke utenkelig at noe lignende vil være tilfelle her. Det vil i så fall bety at de to iPhone-modellene uten operatørlås vil ligge mellom 4 000 og 5 550 kroner, avhengig av hvilket abonnement hos Telenor og Netcom som brytes.
Om du velger å binde deg til Network Norway (for enten 12 eller 24 måneder) får du abonnementet «Alt inkludert». Dette koster rundt 1 000 kroner i måneden og inkluderer 3000 meldinger, 3000 ringeminutter, har ingen oppstartsavgift og fri bruk av datatrafikk.

Importerer parallelt
Også i fjor var Network Norway ute med iPhone før Netcom, som da hadde en eksklusiv avtale med Apple. Årsaken er at selskapet tar inn mobilene via såkalt "gråimport", og ikke har avtale direkte med Apple.
Direktør for samfunnskontakt i Network Norway, Tom Guldberg, sier til Nettavisen at selskapet også i år får tak i telefonene via parallellimport.

Kommunikasjonssjef Øivind Vederhus i Netcom sier Network Norway står fritt til å gråimportere.

- Men vi er glade for å gjøre dette i offisielle kanaler, med et apparat for service, support og salg på plass, sier han til Mobilen.no.

Hinter om lavere priser

Network Norways priser uten binding ligger mellom 8 400 og 9 500 kroner, kan du si noen om hvilke priser Netcom vil komme med?
- Vi holder fortsatt på prisene, men jeg kan si at jeg synes det høres ganske høyt ut, sier Vederhus.
Heller ikke informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum, kan avsløre noen om selskapets planlagte prising av iPhone, men også han synes Network Norways priser høres stive ut.
- Kundene kan trygt sitte på gjerdet en stund, sier han til Mobilen.no.

Mer om
annonse