Tek.no

Nyhet

Sommerens heteste mobiler

29 Jan 2011 05:31Først publisert 7 Aug 2009 18:00
annonse

Kanskje er det regnet som har gjort det, mobilbutikkene forteller i hvert fall om spesielt godt mobilsalg denne sommeren.

- Generelt kan vi i Expert si at juli var en veldig bra måned der vi solgte flere telefoner enn det vi gjorde i juli i fjor, sier kommunikasjonssjef Nils Erlimo i Expert.

En av de store bestselgerne denne sommeren er musikkmobilen Sony Ericsson W995. Dette er Sony Ericssons siste flaggskip, og i tillegg til musikk kan den skilte med et 8 megapikslers kamera og god støtte for blant annet å se film på telefonen.


Les vår test av Sony Ericssson W995.
Også lillebroren W595 selger fortsatt svært godt. Les vår test av W595.

Musikk- og billigmodeller

Hos Elkjøp erfarte de generelt at det var musikkmobiler som var det store denne sommeren. Hoveddelen av mobilene på deres toppliste var musikktelefoner.

annonse

Billige modeller er også populære og selger godt. Elkjøp har for eksempel hatt kontantkort-tilbud på Nokia 2760, og dermed solgte den veldig bra.

En annen billig modell som har gått unna i de fleste butikker er Nokia 3110. Den klassiske modellen kommer med svært store og gode taster og skal dermed være perfekt for bestemor eller andre med litt dårlig syn.


Her får du dessuten mye teknologi for pengene, selv om designet ikke er spesielt spenstig. Til å være en såkalt basistelefon, får du her mange flere funksjoner enn man gjerne forventer.
Les vår test av Nokia 3110.

Mange dyre modeller
Fra Nokia er det ellers spesielt to modeller som utmerker seg. Musikk- og touchtelefonen Nokia 5800 Express Music, og toppmodellen Nokia N97.
Det er også en del av de nye og mye omtalte modellene som gjør seg gjeldene på listene. Her kan vi nevne HTC Magic og HTC Hero, Samsung Jet og Samsung Omnia HD.


iPhone er ikke med på alle listene. Dette kan nok skyldes at det var mange som ville vente på den nye iPhone 3GS som akkurat er kommet på det norske markedet nå. Det er dermed forventer økt iPhonesalg fremover. 

Her er topplistene:

*Listen fra Telenor er ikke antall solgte Telefoner, men antall bestilt inn til butikk. Den er fra Telefast som distribuerer telefoner til Telenor-forhandlere.

annonse

Selv om det er mange modeller som går igjen, er det også ganske store variasjoner på listene. Dette skyldes ulike ting, for eksempel hvilken målgruppe butikkene har. Telehuset, som retter seg spesielt mot bedriftsmarkedet, har for eksempel flere proffmodeller på sin liste enn Elkjøp.

Tilbudskampanjer

Nettbutikkene erfarer ellers at kundene er veldig prisbevisste, dermed er det ofte modeller det er kampanjer og tilbud på som går mest unna.
- Har vi en mobil som ukens tilbud etterstreber vi å være billigst på markedet på denne modellen. Da går det fort unna og denne blir raskt en bestselger, sier mobilansvarlig i nettbutikken Mpx.no, Per Øyvind Gulliksen.

Fargevalg

Når det gjelder fargevalg, er det ingen tvil om hva som er in i sommer. Det er de svarte versjonene av modellene som går unna. Et av unntakene er modellen HTC Magic, som selges i hvitt.

De unge er derimot litt mer spenstige, de liker for eksempel det at Sony Ericsson W595 kommer i mange friske farger.

- Vi ser at Sony Ericsson W595 er en av modellene som selger spesielt godt til de unge, forteller salgssjef i Elkjøp, Christian Inderhaug.

Les også
Slik får du FM-radio på Touch Pro 2
Les også
Norges mest populære mobiler
Les også
HTC Hero blir lynrask
Les også
Svindyr Hero fra Lefdal
annonse

Les også