Til hovedinnhold

Firefox som mobilnettleser

Opera Softwares mobilnettlesere har skaffet seg et godt rykte internasjonalt, og er i en unik posisjon ettersom Opera Mobile og Opera Mini er tilgjengelige på flere programvareplattformer. Særlig blir Operas nettlesere prioritert framfor Internet Explorer på en rekke mobiler som bruker operativsystemet Windows Mobile, ifølge Digi.no.

Snart kommer imidlertid både Internet Explorer i ny mobilversjon, i tillegg til at en ny beta-versjon av nettleseren Skyfire er tilgjengelig for nedlastning. Mest spennende er det imidlertid at Mozilla har planer om å lage en versjon av nettleseren Firefox som er tilpasset mobil.

Mozilla Fennec?

Ifølge Digi.no, vil Mozilla komme med en mobiltilpasset utgave av den populære nettleseren Firefox i løpet av neste år. Mozilla har ifølge Teknofil.no, sikret seg over 20 prosent av markedsandelene for nettlesere til PC med Firefox.

Mozillas mobilnettleser har fått kodenavnet Fennec, og selskapet hevder at de vil ”ha et effektivt produkt på mobilmarkedet” i god tid før 2010.

(Artikkelen fortsettes.)


Kan Mozilla stjele til seg flere markedsandeler med mobilnettleseren Fennec?

IE og Skyfire

Microsoft vil etter alt å dømme lansere en ny versjon av Internet Explorer for mobil, som blant annet vil inneholde etterlengtet Flash-støtte, innen utgangen av året. Den nye versjonen vil også gjøre det lettere for brukerne å navigere.

Skyfire, en relativt ny mobilnettleser, ser også ut til å kunne utfordre Opera når det gjelder brukervennlighet og støtte. Med Skyfire får du blant annet like god støtte før Ajax, Flash, Quicktime og Windows Media, som du allerede har på PC-en din, ifølge nettsidene til selskapet. En ny beta-versjon av mobilnettleseren er nå lansert, men den er i første omgang kun tilgjengelig for Windows Mobile- eller Symbian s60-brukere med et amerikansk mobilnummer. Skyfire hevder imidlertid på sine nettsider, at det vil bli mulig med nedlastning på flere mobilplattformer og i flere geografiske områder etter hvert.

Les også
Test: Opera Mini 5 beta med touch
Les også
Opera Mini 4.2
Les også
Nektes å bruke Opera på Iphone
Les også
Lovende for mobilutgaven av Firefox
Les også
Bedre nettlesere på mobilen
Les også
Opera Mini får Jamba-innhold
Les også
Dump PC-en, gå mobilt!
Les også
Opera 9.5 snart på Windows Mobile
Les også
Opera på HTCs flaggskip
Les også
Raskere nettsurf med Opera Mini 4.1
Les også
Mobil Firefox knuser konkurrentene
Mer om
annonse