Til hovedinnhold

Sjekk om din mobil kan bruke det nye supernettet

4G Pluss skal gi deg superfart i mobilnettet. Men bare noen få telefoner takler den nye teknologien..

Netcom har bygget ut 4G pluss (LTE Advanced) i Kristiansand, og Telenor lover å ha sitt nett oppgradert i halvparten av landets kommuner innen sommeren. For deg som er så heldig å bo på et sted som får 4G pluss, betyr det at du kan laste ned innhold med en teoretisk topphastighet på 300 Mbps. Forutsetningen er at du har et abonnement som gir deg tilgang til supefart, og at du har en telefon som støtter den nye LTE-advanced-teknologien.

I dag er det ifølge Telenor syv telefonmodeller som er klare for 4G pluss. Ingen av dem har eplelogoen på seg, og ingen av dem kjører Windows. Har du en Sony eller LG-mobil får du heller ikke være med på moroa.

Disse støtter supernettene

Men har du en av følgende mobiltelefoner er det bare å begynne å glede seg:

Det er interessant å merke seg at Telenor opplyser at det er flere som allerede bruker den nye Huawei-utviklede Honor 6 Plus i Telenor-nettet. Telefonen er ennå ikke i salg, og Huawei antyder at den antakelig ikke vil komme til Norge. Årsaken skal være at den ikke har nødvendig støtte for norske mobilnett.

Nye modeller kommer til

Antallet modeller med støtte for LTE-A vil øke i takt med at nye modeller kommer på markedet. Men har du allerede en telefon som ikke står på denne listen, så er det bare å glemme superfart.

Trøsten din får være at det uansett bare er et fåtall av de som faktisk har telefoner som er på listen, som også har abonnementer som åpner for rask nedlasting. Det hjelper lite at fartsgrensen på den digitale motorveien nå økes til 300 Mbps, om du surfer med en Ferrari som er plombert for hastigheter over 40 Mbps.

Telenor har ennå ikke bestemt seg for hvordan de vil tilby 4G Pluss til sine abonnenter.

Vi har testet LTE Advanced i Netcoms mobilnett:
Her kan du lese hvordan vi kom opp i nesten 300 Mbps >>

annonse