Nyhet

Nå kan Google vise bildene dine i Google Maps

Privatbilder bakes inn i karttjenesten.

Google har gjort noen endringer i tjenestene den siste tiden, som å løsrive Google+ fra resten av tjenestene sine. En ting som i alle fall har gått oss hus forbi er at de også skal integrere både vanlige brukerbilder og 360-gradersbilder fra tjenesten Verdensvindu i Google Maps.

Disse delingsfunksjonene har vært ganske bortgjemt av Google til nå. Likevel har tusenvis av brukere gjort bildene sine tilgjengelig for offentligheten, skriver Engadget. Nå vil derimot deres bilder – og dine, hvis du bidrar – få langt bedre synlighet.

I webversjonen av Google Maps ser du nå at «Bilder» dukker opp i søkefeltet. Alle bilder er merket med fotografens Google-profilbilde -og brukernavn. Bildene du velger å dele ligger under «Bidrag» i hovedmenyen til venstre. Mobilversjonene av Google Maps har i skrivende stund ikke fått det samme menyvalget.

Slik deler du et bilde på Google Maps:

Foto: skjermbilde

Har du lyst til å bidra med dine egne bilder? I så fall må du søke etter et bestemt sted i Google Maps. Merk at for eksempel «Bergen» ikke duger, mens «Fisketorget» blir godkjent.

  • Søk etter et bestemt sted i Google Maps
  • I søkemenyen ser du et valg som heter Legg til et bilde
  • Velg bildet eller bildene som skal lastes opp fra PC-en din, eller hent fra Dine bilder
  • Trykk Velg for å bekrefte opplastingen

Så fort Google har godkjent bildet, vil det dukke opp når andre brukere søker etter det samme stedet i karttjenesten. Merk at profilbildet og brukernavnet ditt vises sammen med bildet.

Hvis du ikke er interessert i å dele dine bilder, vil du uansett få muligheten til å se andres bilder i Google Maps. Det kan for eksempel være nyttig der Street View er utdatert eller bare viser deler av et område.

Nå blir Google Maps til iPhone bedre å bruke om kvelden
Den siste oppdateringen gir deg nattlys-funksjon »

(Kilder: Google Maps via Engadget)

Les også
Google Maps retter endelig på et stort irritasjonsmoment
Les også
Nå får du navigering på mobilen selv om du ikke har nett
annonse