Til hovedinnhold

Prisene på Huaweis lekre smartklokke kan ha blitt lekket

Flere spennende opplysninger om klokken dukket opp på Amazon nylig.

Huawei

Mange selskaper har kastet seg på smartklokke-bølgen, inkludert den kinesiske mobilprodusenten Huawei, som i forbindelse med MWC-messen i mars dro sløret av en riktig så lekker, rund sak. Nå ser det ut til at det har dukket opp mer informajon om klokken.

Som blant andre nettstedet The Verge fikk med seg dukket Huaweis nye smartklokke nylig opp på nettbutikken Amazon med både priser og annen informasjon. I skrivende stund er siden fjernet, og opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

Ser ut til å få iOS-støtte

Om man likevel skal ta utgangspunkt i at informasjonen stemmer ser det ut til at Huawei Watch starter på 349 dollar for den rimeligste, rustfrie stålversjonen, mens den dyreste utgaven koster solide 800 dollar, cirka 6600 kroner.

Bildet av den gullbelagte versjonen som ble snappet opp på Amazon. Foto: Amazon/Twitter

Denne versjonen er gullbelagt, noe som forklarer den relativt stive prisen, som for øvrig ligger på omtrent samme nivå som den mye omtalte konkurrenten Apple Watch. Bildet av klokken ble for øvrig snappet opp av en Twitter-bruker.

I tillegg til dette kunne man også lese på Amazon-siden at Huawei Watch får støtte for iOS, nærmere bestemt med enheter med iOS-versjon 8.2 eller nyere. Dermed ser altså tidligere opplysninger om at Android Wear-plattformen skulle gjøres iOS-kompatibel ut til å stemme.

Safirglass og 40 digitale urskiver

Som tidligere bekreftet oppga Amazon-siden også at klokken får en 1,4-tommers AMOLED-skjerm. Klokken blir ellers utstyrt med safirglass, om vi skal tro opplysningene som dukket opp på nettbutikken. Modellen ser også ut til å få 40 forhåndsinstallerte, digitale urskiver («watch faces»).

Klokken skal visstnok legges ut for salg den 2. september, altså på samme tidspunkt som IFA-messen, hvor vi trolig også vil få vite alle detaljene. Enn så lenge må nok opplysningene fra Amazon tas med en klype salt.

Samsung har også en ny smartklokke på gang: Her er den nye videoen av klokken »

annonse