Nyhet

Sony må punge ut over 60 millioner kroner etter fjorårets hacking-skandale

I november i fjor ble filmselsskapet Sony Pictures utsatt for et storstilt hacker-angrep som paralyserte hele datasystemet til studioet. Store skader ble påført både selskapet og de ansatte, og nå melder nettstedet Variety at Sony Pictures blar opp store pengesummer for å bøte på det som har skjedd.

Selskapet har nemlig kommet frem til et forlik som innebærer at Sony Pictures nå punger ut opptil 8 millioner dollar, cirka 64 millioner kroner, i kjølvannet av den massive hackingen.

Mange ofre for identitetstyveri

Av denne summen utgjør erstatningen til ansatte som ble utsatt for identitetstyveri 2,5 millioner dollar. Videre skal 2 millioner dollar gå til et fond for tilbakebetaling til de som har måttet bruke ressurser på å beskytte seg selv mot identitetstyveri etter hackingen.

Det var komedien «The Interview» som startet hele rabalderet. Foto: Columbia Pictures

Opptil 10 000 dollar, rundt 80 000 kroner, skal gå til hvert av individene som ble rammet av identitetstyveri som følge av angrepet mot selskapet.

I tillegg til dette skal Sony Pictures også dekke 3,5 millioner dollar i advokatgebyrer og andre utgifter knyttet til selve rettsprosessen, noe som altså bringer den totale summen til 8 millioner dollar.

Kan ha blitt utløst av filmkomedie

Hackingen mot Sony i november i fjor ble ifølge amerikanske myndigheter trolig utført av Nord-Korea som en følge en komedien The Interview, som handler om to personer som reiser til Nord-Korea for å ta livet av lederen i landet Kim Jong-unn.

Begivenheten utløste store diplomatiske spenninger mellom Nord-Korea og USA. USA indikerte at de ville slå tilbake mot dikaturet etter Sony-hackingen, noe de tilsynelatende også gjorde, som igjen førte til at Nord-Korea rettet skarp kritikk mot USA. Diktaturstaten har selv benektet at de stod bak Sony-angrepet, men etterretningsbyrået FBI mener de har tekniske beviser i saken.

Selv om The Interview opprinnelig ble kansellert, havnet de «verste» klippene på nettet kort tid senere:
Dette var klippet Nord-Korea ikke ville at du skulle se »

(Via The Verge)

Les også
Kontroversielle «The Interview» kommer til Netflix
Les også
Nord-Korea slurvet
Les også
USA tror Nord-Korea fikk hjelp til å hacke Sony
Les også
Nord-Korea klandrer USA for nettangrepet og kaller Obama en «apekatt»
Les også
Sony-hackerne truer med terror mot dem som ser komedien «The Interview» på kino
Les også
Hackerangrepet mot Sony kan ha kostet 700 millioner kroner
annonse