Tek.no

Nyhet

Dette er den første spillkontrollen til nye Apple TV

SteelSeries' nye modell skal legge til rette for behagelig Apple TV-spilling.

SteelSeries
Eigil Knudsen
14 Sept 2015 11:00

Tredjepartsproduktene har allerede begynt å dukke opp til nykomlingene som Apple dro opp av hatten på onsdag, og har det kommet enda et. Den danske utstyrsprodusenten SteelSeries har nemlig avduket en dedikert spillkontroll til nye Apple TV.

Kontrollen har fått navnet Nimbus og bærer et umiskjennelig slektskap med Microsofts Xbox-kontroll når det gjelder design. I tillegg til Apple TV er kontrollen ifølge pressemeldingen også beregnet på iPad og iPhone.

40 timers batteritid

Nimbus, som altså kobles til Apple TV via Bluetooth, byr blant annet på oppladbart batteri som visstnok holder til rundt 40 timer med spilling på én oppladning. Den kan også kjapt lades opp via Apples Lightning-standard.

SteelSeries Nimbus. Foto: SteelSeries

I likhet med andre håndkontroller på markedet kommer den ellers med styrekors, trykksensitive skulderknapper, fire hovedknapper i fronten og to tommelstikker. Den har også en dedikert menyknapp som skal gi enkel og kjapp navigering.

Kontrollen kommer ellers med en gratis hjelpeapplikasjon som skal gi brukeren en grei oversikt over de mest populære spillene, både gratistitlene og de som koster penger.

Kommer i oktober

Appen sørger også for å holde kontrollen oppdatert slik at den til enhver tid er kompatibel med Apple TV, eller de andre enhetene du måtte bruke den med. De ytre dimensjonene til Nimbus-kontrollen er på 15 cm x 11 cm x 6,3 cm, og ifølge SteelSeries skal den ha en ergonomisk utforming.

Kontrollen vil bli tilgjengelig fra slutten av oktober hos både SteelSeries og Apple, og den veiledende prisen ligger på 60 euro, cirka 550 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Du kan legge igjen e-postadressen din på produktsiden for å holde deg oppdatert om lanseringstidspunktet.

Vurderer du å skaffe deg den nye Apple TV-boksen? Her er detaljene om produktet »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Counter Strike-fans betaler tusenvis av kroner for virtuelle «fade-skins» - nå har de en spillmus som matcher
Les også
Mediefavoritten Plex kommer til Apple TV
Les også
Her er nye Apple TV
Les også
Lanserte gigant-iPad
Les også
– Nye Apple TV vil ha et stort fokus på spilling
annonse

Les også