Tek.no

Nyhet

Råtassversjon av GTX 980 Ti

Vi fikk en forhåndsvisning av en rekke EVGA-produkter som kommer snart. Sjekk bildene her.

Kurt Lekanger, Tek.no
3 Juni 2015 08:00

Taipei/Tek.no: Mandag lanserte Nvidia sitt nye GeForce GTX 980 Ti-grafikkort, og blant alle grafikkortprodusentene som nå er ute med sine tilpassede versjoner av referansekortet finner vi EVGA. Ifølge en av selskapets representanter er EVGA nå Norges tredje mest solgte grafikkort, og forventer å rykke opp til nummer tre om ikke lenge.

På Computex i Taipei fikk Tek.no en presentasjon av alle nyhetene fra EVGA av R&D-sjef Steven Chen fra EVGAs Taiwan-kontor.

Blant produktene vi fikk se finner vi ikke bare grafikkort, men også hovedkort, strømforsyninger og kabinetter. Det er kun det vanlige GTX 980 Ti-kortet som er lansert, så spesifikasjonene for de fleste av produktene mangler i stor grad.

– Alle produktene vi viser i vår hotellsuite under Computex er fortsatt under utvikling eller er forhåndslansert, bortsett fra GTX 980 Ti-kortet. Vi har derfor ingen produktinformasjon eller spesifikasjoner tilgjengelig ennå, sier Joanna Scott, PR- og markedssjef for Europa.

Her er de viktigste produktene vi fikk se:

EVGA GeForce GTX 980 Ti. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

EVGA GeForce GTX 980 Ti

EVGAs standardutgave av GTX 980 Ti er forbedret på en del områder sammenlignet med Nvidias egen referansemodell. Kortet har blant annet en spesiell kjøleplate på baksiden som reduserer temperaturen på komponentene (blant annet minnet) med opptil 13 prosent, og «heat pipes» som er designet slik at de ifølge EVGA vil redusere GPU-temperaturen med 5 grader celsius. EVGA kaller kjøleteknologien for ACX 2.0+. Kjøleløsningen har vifteblader, kulelagre og en motor som skal levere en kraftigere luftstrøm med mindre energiforbruk.

Ifølge EVGA betyr bedre kjøling lenger levetid for grafikkortet.

GPU-en er basert på Nvidias Maxwell-arkitektur, en teknologi som ble innført med GTX 750 Ti. Det er 6 GB GDDR 5 videominne og totalt 2 816 CUDA-kjerner. Kortet har støtte for DirectX 12. Flere spesifikasjoner på kortet ligger hos Nvidia.

Les mer om GTX 980 Ti i denne artikkelen »

EVGA GeForce GTX 980 Ti Kingpin. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

EVGA GeForce GTX 980 Ti Kingpin

Skulle ikke et vanlig GTX 980 Ti-kort være nok, har EVGA et ess i ermet. GTX 980 Ti Kingpin er den versjonen av GTX 980 Ti som er beregnet på det EVGA kaller «ekstremoverklokkerne».

Dette er en GTX 980 Ti-versjon av det GTX 980-baserte Kingpin-kortet som kom tidligere i år. Den kraftige kjøleløsningen er laget i kobber, for å unngå oksidering. Standardviftene kan enkelt tas av hvis man i stedet ønsker å montere vannkjøling, noe mange som er i målgruppen for dette kortet høyst sannsynlig vil velge å gjøre.

– Vi har RGB lyskontroll. Du kan koble til LED-er som styres av for eksempel GPU-temperature, strømforbruket eller viftehastigheten. Du kan tilpasse det som du vil, forteller Chen.

EVGA har ikke bestemt seg for klokkehastighet på Kingpin ennå – det kommer nærmere lansering.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EVGA GeForce GTX 980 Ti Kingpin. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Kortet vil komme i salg i slutten av juni, og da vet vi antagelig mer om pris også.

Her finner du alle våre saker fra Computex 2015 »

For de andre produktene EVGA viste frem, lar vi bildene tale for seg:

En ny alt-i-ett vannkjøleløsning for GTX 980 Ti. Løsningen krever ikke vedlikehold eller påfylling. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no
EVGA kommer også med et nytt gaming-kabinett. Det vil være mulig å bytte ut deler av chassiset, for eksempel om du ønsker en annen farge enn den gule på bildet. På bildet kan du også se EVGAs nye SLI-bro, med lys i EVGA-logoen. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no
EVGAs nye SLI-bro. Tre GTX 980 Ti burde gjøre vei i vellinga. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no
Tre nye hovedkortmodeller; Z170 Classified, FTW og Stinger. Flaggskipet er Classified. Kortene støtter Intels 6.generasjon Skylake-prosessorer som kommer i tredje kvartal. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no
Dette er en oppdatert versjon av EVGAs X99-hovedkort. En av nyhetene er at kortet har fått en USB Type-C-kontakt på baksiden. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no
USB Type-C-kontakten. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Her finner du alle våre saker fra Computex 2015 »

Les også
Nvidia sier deres nye grafikkort gir like bra grafikk på bærbare som stasjonære maskiner
Les også
Avslørt: Skylake kommer i august
Les også
Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg
annonse